skip to Main Content

Nou membres de la DCA rebran ajudes dels fons Next Generation EU per a projectes de recerca i Intel·ligència Artificial

DCA

Catalunya rebrà en total 21,5 milions d’aquests fons que beneficiaran 48 entitats catalanes

Accent Systems, AEInnova, Atlantis, Idneo, Keonn, Simon, BMAT Music Innovators, Capgemini i Keybotic són les nou empreses de la Digital Catalonia Alliance (DCA) que es beneficiaran de les ajudes del fons Next Generation EU destinades a projectes d’investigació i desenvolupament en intel·ligència artificial i altres tecnologies digitals i a la seva integració a les cadenes de valor. En total, Catalunya rebrà 21,5 milions d’euros d’aquests fons que beneficiaran a un total de 48 entitats catalanes: quatre de la Catalunya central i 44 de Barcelona. Dels 102,4 milions d’euros que s’han repartit per tot l’Estat espanyol, un 21,6% ha anat a parar a Catalunya.

Es tracta d’un ajut gestionat per l’entitat pública empresarial Red.es, entitat adscrita al Ministeri d’Afers Econòmics i Transformació Digital. L’objecte d’aquesta convocatòria és la concessió de subvencions per al desenvolupament i l’emprenedoria tecnològica davant de reptes de la societat, de forma que fomentin el desenvolupament dels coneixements i de les tecnologies necessaris per abordar i buscar solucions a problemes complexos associats a aquests reptes, incorporant la recerca, el desenvolupament tecnològic i la innovació en sentit ampli. Les subvencions s’emmarquen dins del Pla de recuperació, transformació i resiliència, en concret en el component 16, l’Estratègia nacional d’intel·ligència artificial. Es pot consultar la llista dels beneficiaris catalans aquí.

Compartir en: