skip to Main Content

SATELIOT

IoT
NewSpace

Informació

Sateliot és el primer Operador de Telecomunicacions que proveeix cobertura total IOT (Internet of Things) als operadors mòbils sota l’estàndard Nb-IoT (4G/5G), oferint-los un servei en mode roaming pels seus clients.

Es basa en una constel·lació LEO (de baixa òrbita) de nanosatèl.lits, que funcionen com torres de telecomunicacions des de l’espai a les que els dispositius IoT terrestres s´hi enllaçaran quan no hi hagi torres de telecomunicacions convencionals disponibles.

Permet aprofitar les economies d’escala reduint els costos dels terminals, i fent possible l’extensió dels serveis de l’Internet de les Coses de manera global i massiva amb cobertura 5G, al 90% de la Terra que no disposa de cobertura mòbil.

El seu primer nanosatèl·lit va ser llançat des de l´estació espacial de Baikonur, Kazakhstan, el 22 de març de 2021, i és el primer de la seva constel·lació de més de 100 satèl·lits que es llançaran en els anys vinents.

Membre actiu de la 3GPP,la institució col·laborativa que reuneix periòdicament els principals actors del sector per la definició dels diferents estàndard de comunicació, Sateliot ha aconseguit incloure en la definició de l’estàndard 5G un escenari en el qual es contemplen les xarxes de nanosatèl.lits LEO per prestar Serveis IoT, i lidera aquesta proposta amb el suport de gegants de l´espai i de les telecomunicacions, fins al punt que aquest escenari ja es coneix com a “escenari 4” o “escenari Sateliot“.

Activitats

Sateliot presta serveis de connectivitat IoT mitjançant la seva constel·lació de nanosatèl.lits. Per tant, les sinergies amb tota la comunitat són evidents; pertanyem formalment a la comunitat Newspace, i tenim una total i absoluta relació amb la comunitat IoT.

Contacte

C/ Berlin, 61, Escala A , Entresol, 08029, Barcelona

Persona de contacte:

Glòria Garcia Capdevila
639244578