skip to Main Content

GTD

NewSpace

Informació

Fundada l’any 1989, GTD Sistemas de Información és una empresa tecnològica global dedicada el disseny, la integració i l’operació d’aplicacions i sistemes d’informació crítics d’alta complexitat. Actualment, el grup dona servei a una àmplia cartera de clients repartits en 15 països arreu del món.

Des de les seves oficines a Espanya (sent la ciutat de Barcelona la localització de la seu principal), França, Alemanya, Regne Unit i la Guaiana Francesa, GTD reuneix l’experiència combinada en àrees entre les que s’inclouen el desenvolupament de sistemes i solucions tecnològiques, el suport a les operacions o diferents serveis independents de garantia de producte. Les solucions que proporciona l’empresa cobreixen tot el cicle de vida del projecte: planificació i anàlisi, disseny, desenvolupament, integració, banc de proves, manteniment i suport, assegurant que els sistemes i processos crítics dels clients inclouen un programari fiable en concordança amb les exigències d’alt nivell que planteja el sector espacial europeu.

Activitats

Des de 1992, la direcció d’espai de GTD ha desenvolupat activitats d’enginyeria informàtica per al segment espacial, principalment dins el marc del sector espacial europeu. Aquest departament compta amb més de 100 enginyers i és la unitat més gran dins el grup empresarial. En conseqüència, la direcció d’espai ofereix un ampli ventall de solucions d’enginyeria, passant pel disseny, desenvolupament, integració, proves, validació i incorporació de sistemes complexos, fins a solucions completes que cobreixin tots els requisits operatius del sistema en qüestió.

Les tres principals branques d’actuació dins el sector espacial es defineixen a continuació.

Segment Terra

 • Sistemes complexos en temps real
 • Disseny i desenvolupament de solucions a mida –i integrades– per a centres de control (tant de llançadors com de satèl·lits)
 • Centres i aplicacions d’explotació de dades científiques
 • Centres i aplicacions de processat de dades d’observació de la Terra i de l’univers
 • Sistemes de seguiment de mesura i control de trajectòria d’un llançador
 • Aplicacions relacionades amb la gestió d’infraestructures científiques (CTA, SKA, ESO ALMA, etc.)

Segment Embarcat

 • Desenvolupament de programari embarcat per a llançadors i satèl·lits
 • Estudis de sistemes d’aviònica per a coets
 • Desenvolupament de programari embarcat per a satèl·lits, instruments, sistemes de control de posició i instruments
 • Desenvolupament de programari amb sistemes d’intel·ligència artificial (AI) per a vehicles espacials
 • Serveis de verificació i validació independent per a aplicacions espacials crítiques

Operacions

 • GTD és responsable dels serveis de manteniment i suport a les operacions de la totalitat dels sistemes informàtics operacionals establerts al Centre Spatial Guyanais (CSG), a Kourou (Guaiana Francesa).

Contacte

Passeig de Garcia Fària, 17, 08005, Barcelona

Persona de contacte:

Ricardo Bennassar Ordinas
+34 934 939 300