skip to Main Content

Padel Time: Domo P2.0

IoT

Motivació

L’any 2012, ens va arribar un encàrrec de l’Ajuntament de Tortosa per construir unes pistes públiques de pàdel al complex municipal de Tortosa Sports.

Perquè el projecte fos viable i sostenible econòmicament, ja que havien d’estar 16 hores obertes, vam dissenyar una pista de pàdel automatitzada, amb tots els elements per ser operada. Vam desenvolupar una primera versió del software, anomenada “Domo P2.0”, que integrés la plataforma de reserves amb l’app del client per accedir amb un codi PIN. Un teclat d’accès, uns semàfors, càmeres, audio i sensors de portes completen els elements de pista necessaris per a oferir un servei complet per l’usuari i per al gestor del servei. A més a més, el responsable de la instal·lació pot gestionar en mode remot tots els elements de pista mitjançant l’app i visualitzar-la amb càmeres.

Això permetria un accés universal als jugadors (24h, 7 dies a la setmana i 365 dies a l’any) a un baix cost per operació.

Finalment, el projecte amb l’Ajuntament no es va dur a terme. Ho vam presentar al Smart City Expo 2014, on vam tenir una bona acollida i  vàrem constatar que la idea era bona però que s’havia de millorar en el cost de producció.

Vam crear una segona versió amb elements d’electrònica bàsica, obtenint-ne un millor resultat amb un baix cost de producció.

Objectiu

Crear un equipament esportiu a un baix cost per operació que funcionés en mode autoservei, sense personal, i pogués ser operat amb app’s mitjançant plataformes de reserves connectades a l’instal.lació. Que pogués ser gestionada a distància amb remot i visualitzada per càmeres.Amb això, aconseguim tenir una instal·lació esportiva en què tots els esforços tinguin com a objectiu augmentar l’ocupació de les pistes i potenciar la relació amb els clients amb programes de fidelització, CRM, XXSS, etc.

Solució tecnològica

Després d’un primer projecte encarregant a una enginyeria especialitzada en automatització d’accessos, vàrem obtenir un prototip robust que després vam veure que comercialment no era viable a causa de l’alt cost.Vàrem tornar a començar de nou amb un altre plantejament molt més senzill, basat amb elements d’electrónica estàndard de mercat, opensource i programat amb llenguatge LINUX que resideixen al núvol. Tots els teclats han estat dissenyat per nosaltres i produïts amb impressores 3D.

Model de negoci

El nostre model de negoci el basem en l’automatització d’accessos amb plataformes de reserves, utilitzant codis pin.Ens dirigim a qualsevol espai com les instal·lacions esportives, equipaments públics en ajuntaments, sales de coworking, espais de economía col·laborativa, etc…Mensualment cobrem una taxa pel lloguer de la plataforma de reserves, del software Domo P2.0 i del manteniment dels elements de pista automatitzats. Reposem sense cost pel client qualsevol dels elements electrònics que nosaltres produïm. També hi ha un concepte de variable que s’estableix un % sobre el lloguer de pista.

Resultats

 Els clients que ja l’han instal·lat consideren que sense aquesta solució no podrien obtenir rendibilitat de les pistes, a causa de la gran competència en preus que hi ha al mercat. La solució els ajuda a amortitzar més rapidament la instal·lació gràcies al seu baix cost operatiu. 

Estat actual

Actualment ja hi ha 4 pistes en tres centres totalment operatius. Hi ha moltes propostes pressupostades pendents d’execució. S’estan treballant noves versions wireless que facilitin la implementació del producte en altres models de negoci.

Compartir en: