skip to Main Content

Eurecat + eKauri

IoT

Motivació

eKauri és una plataforma avançada de teleassistència. La motivació és l’ús de la tecnología al servei de la telemonitorització i teleassitència de persones en circumstàncies vitals especials, especialment aïllament i senectud, amb l’objectiu de cobrir una necessitat/repte social cada vegada més palès, però també amb una visió orientada a la generació de negoci.

Objectiu

Dissenyar i implementar una solució tecnológica que permeti oferir monitorització i assistència domiciliària continuada, de forma no invasiva i amb un servei 24/7 a persones que necessiten aquest tipus d’ajut, especialment per motius d’edat, aïllament, discapacitat, etc. La solució eKauri permet:
– Prestar una monitorització continuada 24/7.
– Detectar emergències en el domicili de l’usuari (inactivitat continuada, foc, fuites, etc.).
– Consulta d’estat per part de familiars o cuidadors.
– Detectar / prevenir malalties via observació indirecta.
– Proporcionar independència a les persones monitoritzades.

Solució tecnològica

Sensòrica comercial (detectors de gas i fum, mesura del consum elèctric, sensor de moviment / temperatura / lluminositat / obertura de portes), concentrador Raspberry PI amb comunicacions Zwave Plus, 4G i WiFi, Interfície WEB, backend implementat en WSO2, més algorítmica de mineria de dades per a l’extracció d’informació.

Model de negoci

Resultat de l’alineament de diversos projectes realitzats amb fons propis Eurecat i projectes R+D europeus (FP7 i AAL).

Resultats

Prototip avançat completament desenvolupat.S’ha avaluat durant un any en condicions reals a 20 domicilis de persones grans de l’àrea metropolitana de Barcelona, amb valoracions positives per part dels usuaris (tant les persones monitoritzades, com els professionals de l’assistència).

Estat actual

Actualment es troba en la fase final de desenvolupament de producte, implementant funcionalitats addicionals fruit de l’avaluació de camp del prototip avançat.A nivell de valorització de la tecnologia hi ha acords de llicència signats amb empreses de teleassistència per a la seva implantació operativa.

Compartir en: