skip to Main Content

Dinube – OPTO

IoT

Motivació

Dinube és un nou mitjà de pagament digital creat amb l’objectiu d’oferir pagaments instantanis a partir d’un compte bancari. Ofereix a l’usuari la possibilitat d’enllaçar el seu compte bancari amb qualsevol dispositiu intel·ligent per fer pagaments immediats en punts de venda en entorns físics o online. El projecte s’emmarca dins de l’esquema europeu SCTinst de Pagaments Instantanis proposat pel Banc Central Europeu a través del Consell de Pagaments Minoristes en euros (ERPB, per les sigles en anglès) i es planteja com una solució alternativa a les targetes.

Actualment Dinube és el líder europeu en la implantació dels estàndards tècnics de pagaments immediats atès que des de setembre de 2015, és l’única solució que actualment presta serveis de pagaments immediats en entorns físics. Com a mitjà de pagament l’objectiu és cursar transaccions des de qualsevol dispositiu, en qualsevol lloc i en qualsevol moment.

Objectiu

Dinube va ser el primer mitjà de pagament del món a oferir pagaments contactless a través d’HCE en Android. A l’inici no va ser possible amb iOS i quan Apple va anunciar finalment que el NFC només funcionaria per Applepay, es va haver de buscar una solució universal que permetés realitzar pagaments contactless en qualsevol dispositiu.

Solució tecnològica

Vam voler aprofitar les tecnologies natives disponibles en qualsevol telèfon intel·ligent de manera que permetés un ús contactless universal, independentment de la marca del dispositiu.Aprofitem el coneixement especialitzat de l’i2Cat en la utilització de freqüències lumíniques perquè tots els telèfons tenen llum a la pantalla. Es va desenvolupar una aplicació mòbil que enllaçava amb la cartera digital per crear un token a través d’una freqüència de llums de colors. En l’aparell receptor, es va desenvolupar un lector òptic amb el seu propi sistema operatiu (TI – RTOS).

Model de negoci

El projecte és una co-enginyeria entre i2Cat i Dinube. Dinube i l’empresa italiana Paytec han finançat l’anàlisi i el desenvolupament de la solució, partint de la recerca prèvia d’i2Cat. A partir dels prototips creats, la tecnologia serà industrialitzada.

Resultats

A curt termini s’ha presentat una sol·licitud de patent europea i la versió beta ha estat acollida molt favorablement per el mercat de vending . A mig termini, la tecnologia serà industrialitzada per Paytec, que comercialitzarà la tecnologia per al sector de vending.Paytec ja compta amb comandes de diversos operadors europeus i Dinube podrá oferir transaccions digitals. Dinube ja té confirmació per part de un gran banc que vol implantar aquest mitjà de pagament digital i oferir pagaments per mòbil amb aquesta tecnología.

Estat actual

Durant l’últim trimestre de l’any 2016 es comercialitzarà les primeres unitats d’OPTO.

Compartir en: