skip to Main Content
ASE OPTICS cas d'exit

Desenvolupament d’un objectiu SWIR per a NewSpace, integrat a la càmera infraroja DRAGO

Drons
NewSpace

Motivació

Des d’ASE Optics s’ha dissenyat i fabricat l’objectiu SWIR que s’ha integrat a la càmera espacial DRAGO-2, permetent una millora en la resolució de les imatges de la càmera desenvolupada per l’IACTEC – Espacio (Instituto de Astrofísica de Canarias) passant de 300 metres per cada píxel a 50 metres per cada píxel.

Objectiu

Amb el desenvolupament de l’objectiu SWIR s’ha aconseguit una millora en la resolució de les imatges obtingudes de la càmera DRAGO-2, que s’encarrega de monitoritzar la Terra des de l’espai i caracteritzar fenòmens derivats del canvi climàtic i d’altres com, per exemple, incendis forestals o la monitorització de l’activitat volcànica. 

Solució tecnològica

Per aconseguir aquestes millores en resolució, l’equip d’enginyers òptics d’ASE Optics va realitzar un estudi de les característiques de la càmera DRAGO-2 i, després d’avaluar diferents configuracions, van apostar per un disseny òptic que permetés que el sistema s’atermalitzi òpticament, evitant haver d’afegir elements mecànics, i alleugerint d’aquesta forma el pes de l’objectiu.

Model de negoci

ASE Optics ofereix sistemes òptics i optoelectrònics innovadors, de gran precisió i qualitat amb altes prestacions tècniques per a entorns hostils. Desenvolupen sistemes òptics i fotònics basats en les necessitats del client, per a sectors com el NewSpace, la indústria dels Semiconductors, Fusió, Defensa o Grans projectes científics.

Resultats

Les primeres imatges preses a terra van mostrar un enfocament correcte de la càmera a les dues bandes espectrals del rang SWIR que es van seleccionar (entre 1.1 i 1.6 µm), verificant així, la millora qualitativa que es volia aconseguir a nivell de resolució amb l’objectiu SWIR.

Estat actual

L’objectiu SWIR integrat a la càmera DRAGO-2 es va integrar al portador de satèl·lits ION-SCV 007 Glorious Gratia de l’empresa italiana D-Orbit el 3 de gener de 2023, quan es va llençar a bord d’un coet Falcon 9 de Space X. Actualment, està orbitant la Terra.

Compartir en: