skip to Main Content

Oberta la convocatòria per formar part del Programa d’Acceleració NewSpace Catalonia

NewSpace

La Generalitat de Catalunya i l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya (IEEC) anuncien el Programa d’Acceleració NewSpace Catalonia. La iniciativa, impulsada en el marc de l’Estratègia NewSpace de Catalunya, i en col·laboració amb Starburst, té per objectiu facilitar que 4 empreses emergents de l’ecosistema NewSpace de Catalunya, amb un producte mínim viable llest per ser accelerat, puguin formar part d’un programa punter especialitzat en el sector espacial per incrementar la seva competitivitat.

Els programes d’acceleració per a empreses emergents i startups les ajuden a créixer i escalar més ràpidament, tot proporcionant una combinació de suport financer, mentoratge, formació en negocis i accés a xarxes de contactes professionals.

Entre d’altres, el programa NewSpace Catalonia Accelerator inclourà mentories individualitzades per a cada empresa amb experts especialitzats que donaran recolzament estratègic, anàlisi de mercat, posicionament de l’empresa i model de negoci; suport al desenvolupament del negoci (identificació d’empreses i usuaris adequats i presentacions a aquests), i recolzament personalitzat en la identificació d’inversors rellevants i presentacions corresponents, entre d’altres.

Per poder participar en el procés de selecció, les empreses emergents o startups han de complir amb els següents requisits:

  • Les startups han de demostrar la seva activitat principal a la indústria del NewSpace*.
  • En el moment de la sol·licitud d’inclusió en el programa d’acceleració, han de demostrar una activitat que estigui relacionada amb l’ecosistema espacial de Catalunya.
  • Les startups han de ser capaces de demostrar una maduresa tecnològica igual o superior a TRL4 i estar capacitades per començar el desenvolupament d’un producte mínim viable durant el transcurs del programa.
  • Les startups sol·licitants han d’autoritzar l’IEEC i la Generalitat a donar publicitat de la seva participació en el programa i els resultats rellevants d’aquest.
  • Les startups sol·licitants hauran d’acreditar que no estan immerses en un programa d’incubació o acceleració local, a data del tancament del termini de sol·licituds.

*Àrea dins del sector espacial orientada a solucions comercials vinculades a aplicacions, dades espacials i/o petits satèl·lits que operen en Òrbita Terrestre Baixa (LEO, per les sigles en anglès).

Les empreses emergents o startups que desitgin participar en el programa poden presentar la seva sol·licitud fins a l’1 d’abril de 2024. En total, quatre empreses seran seleccionades per formar part del programa.

Consulteu tots els detalls de la convocatòria aquí.

Compartir en: