skip to Main Content

AE Innova obre mercat al Japó amb la instal·lació dels seus sensors sense cables en una planta química

IoT

L’empresa catalana, membre de la DCA-IoT, ha arribat a un acord amb CBC Group per instal·lar una desena d’aparells per monitoritzar l’estat de la maquinària que funcionen de forma autònoma aprofitant l’escalfor

L’empresa catalana AE Innova s’ha introduït al mercat japonès amb la instal·lació dels seus sensors autònoms sense cables per al manteniment de maquinària industrial en una planta química. La companyia egarenca ha arribat a un acord amb el conglomerat CBC Group per proveir-la amb els seus dispositius, que no tenen bateria i funcionen de forma autònoma aprofitant la mateixa escalfor de l’entorn industrial, convertint-la en electricitat neta i sostenible. Aquests sensors monitoritzen les vibracions de la maquinària i permeten fer un manteniment predictiu alertant quan es produirà la fallada per tal d’evitar els riscos i costos que suposarien haver d’aturar el procés productiu.

El dispositiu desenvolupat per AE Innova s’instal·larà a les màquines rotatives, bombes i compressors d’una de les plantes químiques de CBC Group al Japó, un conglomerat empresarial que reuneix negocis en sectors com la química, l’electrònica, l’automoció o la salut. A més, amb el programari al núvol que també ha dissenyat AE Innova, és possible fer un manteniment predictiu de la maquinària aportant un estalvi econòmic i mediambiental gràcies al fet d’alimentar-se de forma autònoma amb l’escalfor de la planta i no utilitzar bateries de liti que calgui renovar periòdicament.

Pel CEO d’AE Innova, David Comellas, “és un repte majúscul perquè hem hagut d’adaptar el dispositiu a les especificitats del país, però ens obre la porta a un mercat molt important per la seva potència industrial i per donar-nos l’opció d’entrar des d’aquí a la resta de països asiàtics”. En aquest sentit, valora, “serem de les poques empreses estrangeres que venen tecnologia al Japó”.

D’entrada, AE Innova ha rebut una primera comanda de CBC Group per instal·lar una desena dels seus dispositius en una de les seves plantes químiques, amb la voluntat d’acabar-ho estenent a més instal·lacions del grup.

Compartir en: