skip to Main Content

Finalitza amb èxit el primer curs de drons per al professorat de Formació Professional de Catalunya

Drons
curs de drons per al professorat de Formació Professional de Catalunya

El curs, amb una duració de 32 hores lectives, ha estat impartit per professionals que són membres de la DCA-Drons

La DCA-Drons, conjuntament amb l’Institut de Ciències de l’Educació de la Universitat Rovira i Virgili (ICE-URV), han organitzat el primer curs enfocat a introduir els professors de formació professional en el sector dels Vehicles Aeris No Tripulats (VANT). En aquesta primera edició, membres de la DCA-Drons han acostat el professorat d’FP als coneixements bàsics de software i hardware que utilitzen els UAS (Unmanned Aerial Vehicles), així com els casos d’ús i l’actual normativa reguladora.

El curs, que s’ha realitzat entre el 7 de juny i el 5 de juliol, ha constant de 32 hores lectives, repartides en 13 sessions, on s’han abordat els mòduls teòrics en format virtual i els mòduls pràctics en format presencial al Campus Sescelades de la Universitat Rovira i Virgili. Els formadors que han impartit el curs han estat professionals d’empreses del sector, que alhora són membres de la DCA-Drons: CATUAV, EbreDrone, SITEP, AEROFOR i EU Drone Port. Els ponents han donat a conèixer diversos blocs de contingut, com ara les aplicacions amb drons, les càrregues de pagament, física i mecànica dels vols dels UAS i la seva regulació i normativa d’ús. Per altra banda, gràcies a la formació, el professorat d’FP ha elaborat propostes d’activitats o projectes d’aula per introduir i contextualitzar l’ús dels drons dins la seva especialitat i cicles formatius per poder-ho materialitzar en el curs 2022-23.

Les famílies professionals del professorat assistent han estat les d’Administració i Gestió, Instal·lacions i Manteniment, Transport i Manteniment de vehicles, Comerç o màrqueting, Fabricació Mecànica, Electricitat i Electrònica, Agrària, Informàtica i Comunicacions i Imatge i So.

Els coneixements impartits en la formació capaciten els docents que ho desitgin a poder superar els cursos A1/A3 i A2 de capacitació de pilots de drons oferts per l’Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA) i, alhora, i a transmetre aquests continguts en el seu àmbit docent, fomentant així la divulgació sobre la tecnologia dron. Fruit de l’interès del professorat assistent per ampliar la informació en aquest àmbit, ja s’està organitzant una segona edició amb continguts més pràctics i més enfocada a l’aplicabilitat en els mòduls impartits pel professorat en les diferents famílies professionals.

El curs de formació amb drons per a docents de formació professional compta amb el suport de la Fundació i2CAT, el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, la Universitat Rovira i Virgili i la iniciativa Col·laboratori Catalunya.

Compartir en: