skip to Main Content

La 7a fira aeronàutica Lleida Air Challenge es consolida com “la fira més important del sector” aeronàutic d’Espanya

Drons
NewSpace

L’esdeveniment ha comptat amb un centenar d’expositors, entre els quals hi havia membres de les comunitats DCA-Drons i DCA-NewSpace

La 7a Fira Lleida Air Challenge, celebrada els dies 11 i 12 de juny a l’aeroport de Lleida-Alguaire, ha tancat les portes amb una afluència de més de 4.000 visitants, que han pogut visitar el prop del centenar d’expositors participants i assistir i prendre part en un seguit d’activitats relacionades amb el món de l’aeronàutica. Durant els dos dies de la fira, a l’aeroport hi han arribat 85 aeronaus visitants procedents en la seva majoria de Catalunya i la resta de l’Estat. Enguany el certamen ha reforçat el paper professional amb un centenar d’expositors i també ha destacat l’increment d’empreses del sector dels drons, que han comptat amb un espai per a demostracions.

Entre les empreses expositores n’hi havia de membres de les comunitats de Drons i NewSpace de la Digital Catalonia Alliance, com ara Pirineos Drone Aviation, AldoraTech, Aerofor Enterprise, Pangea, Airbus i Cosmic Research.

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat del Govern, Isidre Gavín, va assegurar que es tracta de la “fira més important del sector” i que, des d’aquesta edició, es pot afirmar que tant l’aeroport com la fira estan plenament “consolidats” dins al indústria aeronàutica. En aquesta edició, el sector dron ha incrementat la seva presència amb un estand propi que ha reunit una vintena d’empreses. D’aquestes,
Centenars de visitants van passar aquest dissabte per la pista de l’aeroport d’Alguaire. Un dels principals atractius de la fira és l’exposició d’avionetes, que dóna l’oportunitat als visitants de veure de prop tot tipus d’aeronaus, com un Boeing 737–700, un dels helicòpters dels Mossos d’Esquadra, diversos models d’autogirs o el Piper J3, l’avió més antic de l’Estat amb permís de vol.

El director de l’aeroport de Lleida-Alguaire, Antoni Serra, ha valorat molt positivament la “forta empenta” amb què ha tornat enguany la fira, després de dos anys de no poder-se celebrar per causa de la pandèmia. En aquest sentit, més enllà de les xifres de persones i aeronaus visitants, ha ressaltat el fet que s’hagi superat en una vintena el nombre dels expositors presents respecte de l’última edició, i que, en el seu conjunt, hagin representat tots els vectors d’activitat en què treballa actualment l’aeroport, com són el comercial, el tecnològic, l’industrial, el new space i la formació.

Serra ha destacat el paper de la fira Lleida Air Challenge com a “plataforma de coneixements, innovació i negoci capaç de generar sinergies professionals que es vagin traduint en un augment de la implantació empresarial a l’aeroport”.

Compartir en: