skip to Main Content

Prop de 70 participants en la jornada sobre el funcionament de la Compra pública d’innovació

DCA

El passat dimarts 5 d’abril la Digital Catalonia Alliance (DCA) va organitzar amb la col·laboració d’ACCIÓ una jornada sobre el funcionament de la Compra pública d’innovació. La jornada, dirigida a membres de totes les comunitats de la DCA, va reunir prop de 70 professionals interessades a conèixer com empreses i proveïdors d’innovació poden aconseguir contractes per desenvolupar projectes innovadors a demanda de les entitats públiques.

La sessió va anar a càrrec d’Anna Monistrol, public procurement of innovation a ACCIÓ, qui va aprofundir en aquesta actuació administrativa orientada a “potenciar el desenvolupament de solucions innovadores mitjançant la compra pública per donar resposta a una necessitat o a un repte, i millorar l’eficàcia i l’eficiència dels serveis públics”. 

Monistrol va apuntar que la Compra pública d’innovació beneficia tant a empreses, que obtenen contractes demandats des de les entitats públiques, com a les administracions públiques, que obtenen solucions innovadores que milloren els serveis prestats als ciutadans. Durant la sessió, va remarcar la distinció entre la Compra pública d’Innovació precomercial, més orientada en la creació i en serveis de recerca i desenvolupament, i la compra pública de tecnologia innovadora, més orientada al mercat i a la implantació de la innovació. D’entre les recomanacions que va compartir Monistrol amb els proveïdors d’innovació, destaquen monitorar les licitacions que es publiquen, ser especialistes en les solucions que s’ofereixen i analitzar si es pot oferir una solució parcial o completa, per valorar el consorci amb altres proveïdors. Es poden consultar diferents oportunitats de Compra pública d’Innovació a la plataforma Catalonia Open Challenge.

Creació de propostes en mobilitat urbana en el Matchmaking event amb Barcelona Activa

El mateix 5 d’abril es va celebrar en format virtual un matchmaking event de la mà de Barcelona Activa per buscar propostes a un repte de mobilitat urbana. Hi van participar cinc empreses de les comunitats de IoT, Drons i Intel·ligència Artificial de la DCA.

L’objectiu de la jornada era posar en contacte empreses de la DCA amb Barcelona Activa per donar resposta a un repte de mobilitat urbana. El matchmaking s’emmarca dins del Rebel Build Challenge, una iniciativa promoguda per l’empresa INMESA per aflorar iniciatives innovadores dirigides a millorar la mobilitat urbana a les ciutats i, en última instància, contribuir a la creació de ciutats sostenibles des del punt de vista econòmic, social i mediambiental.

Alguns dels participants del Matchmaking event amb Barcelona Activa del passat 5 d’abril.
Compartir en: