skip to Main Content

Responsables i tècnics de la Generalitat de Catalunya participen a la setena edició del curs de tecnologia dron

Drons

Un total de 25 persones dels departaments d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural; Interior; Cultura i de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori s’han format en tecnologia dron

La Secretaria de Polítiques Digitals ha promogut la realització de la setena edició del curs de formació per donar a conèixer la tecnologia dron i les possibilitats que ofereixen els serveis avançats amb drons per l’administració, dirigit a responsables i tècnics de diferents àrees de la Generalitat de Catalunya com són urbanisme, qualitat ambiental, seguretat, trànsit, cultura, mobilitat, digitalització d’altres.

En el curs, de tres dies de durada, s’han tractat temàtiques com els sistemes dron i sensors, la teledetecció mitjançant la captura d’imatges, el marc normatiu que afecta a la operació dels drons, així com diferents aplicacions de l’ús d’aquests sistemes en l’administració, com per exemple en el control i gestió d’incendis, la vigilància i rescat en emergències, la gestió del patrimoni cultural, la realització d’agricultura de precisió, el control d’ajuts agraris, la inspecció d’infraestructures o la gestió d’abocadors. Els alumnes també han pogut conèixer com es realitzen les diferents fases d’un projecte d’aquestes característiques amb la planificació i operació dels drons, el processament de les imatges i la vinculació amb plataformes de sistemes d’informació geogràfica.

A més de la formació teòrica en format online, també s’han realitzat unes demostracions de vol al BCN Drone Center a Moià. Per una banda, s’han mostrat drons amb múltiples rotors d’hèlix, per altra, s’han mostrat drons d’ala fixa, els que tenen forma d’avió tradicional, i finalment s’han mostrat drons híbrids que tenen rotors i també ala fixa.

La formació ha estat organitzada per l’empresa CATUAV i ha comptat amb la participació de diverses empreses i entitats vinculades a la comunitat de drons de la Digital Catalonia Alliance, DCA-Drons, concretament han presentat els seus projectes Geonumerics, Lobelia, la AMB, Octocamvision, el Centre de Visió per Computador, el Centre Tecnològic de Telecomunicacions de Catalunya, la UPC, HEMAV, TUBKAL, Eurecat, i2CAT, MDrone, Agromapping i Near Space Labs. També han participat representants de diferents àmbits de la Generalitat de Catalunya que ja utilitzen drons per donar a conèixer la seva experiència en la matèria.

Compartir en: