skip to Main Content

Oficloud

IoT

Informació

Startup en l’àmbit de la privacitat i seguretat informàtica. Els seus serveis es basen en dues patents per a dues innovadores tecnologies: una per compartir dades al núvol amb la privacitat d’una xarxa local i una altra per recopilació de dades garantint la privacitat dels usuaris.

Activitats

Oficloud com IoT Gateway i Middleware: Nova arquitectura de seguretat híbrida centralitzada/distribuïda. Tots els avantatges del núvol amb la privacitat de una xarxa local.

Amb Oficloud, les dades sempre es pugen al núvol encriptades, de forma que ningú pot accedir a aquestes dades excepte el propietari. Per tal de compartir dades establim un sistema de doble autoritat. El client pot instal·lar un dispositiu a les seves instal·lacions, el qual col·labora en la gestió de permisos. Tota operació és supervisada per una autoritat al núvol (Oficloud) i per una altra autoritat, que pot ser la pròpia empresa. Un atac a una sola autoritat no tindrà èxit en obtenir les dades.

Exemple pràctic: Un servei per monitoritzar xemeneies i detectar incendis. Contaria amb un sensor de temperatura i una càmera. Un dispositiu faria al mateix tems d’IoT Gateway i de processador per recopilar dades dels sensors. Les dades no s’emmagatzemen al dispositiu, sinó al núvol. Si algú roba el dispositiu, no pot accedir a les dades. Al mateix temps, les dades de temperatura i captura d’imatges no poden ser accedides per ningú amb accés als servidors, ja que estan encriptades. Al mateix temps, l’usuari pot tenir accés a aquestes dades des de qualsevol lloc i donar permisos per compartir-les (per exemple amb els bombers).

Oficloud per recol·lecció de dades: Oficloud ha desenvolupat un algoritme pel vot electrònic que també serveix per obtenir dades de sensors de forma segura i anònima. Un dels avantatges de la Internet de les Coses és que permet tenir accés a una gran quantitat de dades distribuïdes i utilitzar-les per millorar serveis o detectar incidències.
No obstant això, aquest avantatge pot veure’s frenat si topa amb la preocupació dels usuaris, o de les persones properes als sensors, respecte de la seva privacitat. Amb aquesta tecnologia es pot, per exemple, obtenir les dades en una determinada zona, sense poder-ne discernir cap dada en particular.

Els sistemes de seguretat basats en un servidor central han demostrat ser ineficaços per mantenir la privacitat, però la tecnologia d’Oficloud compta amb garanties de seguretat que poden ser aplicables inclús a votacions presidencials, ja que són senzilles i barates d’implementar, i no requereixen l’existència de persones de confiança que supervisin la privacitat.

Contacte

C/Aribau 170, 1º ' 2ª 08036 Barcelona
640571517

Persona de contacte:

Juanjo Bermúdez
640571517