skip to Main Content

Vottun

Blockchain

Motivació

La plataforma multichain de Vottun és “El WordPress de Web3”. Un middleware que permet a empreses i desenvolupadors crear Apps a la cadena de blocs amb el mínim esforç. Les plantilles llestes per utilitzar, similars a wordpress, faciliten molt el desenvolupament de casos d’ús web3. NFTs, wallets, pagaments criptogràfics, DeFi, etc. Tot tipus de negocis poden començar a web3 d’una manera senzilla amb Vottun.

La plataforma està construïda amb RestAPI, SDK i templates llestos per ser utilitzats, aixó facilita molt el treball a l’hora de fer servir la tecnologia blockchain eliminant la complexitat d’haver de programar en diferents xarxes amb característiques úniques.

Objectiu

L’adopció de la tecnologia blockchain i Web3 per part de les empreses està limitada per la manca de coneixement, els alts costos de desenvolupament i la indecisió a l’hora de seleccionar una xarxa blockchain en particular.

Vottun neix per facilitar l’accés a aquesta tecnologia a través d’una plataforma multiblockchain que facilita que persones, empreses o organitzacions puguin implementar blockchain d’una manera senzilla en els seus processos i generar una clara aportació de valor.

Vottun és un projecte sòlid amb més de 4 anys d’experiència en el desenvolupament de solucions blockchain. Amb una sòlida i important base de clients que ens converteix en el clar líder del sector al nostre país.

Permetem a qualsevol desenvolupador sense coneixements de blockchain desplegar les seves pròpies dApps d’una manera ràpida i senzilla. Estem democratitzant la tecnologia blockchain.

Amb aquesta finalitat, ens comprometem a fer que les xarxes blockchain de nova generació es puguin utilizar sense friccions a través de la nostra plataforma multiblockchain, obrint el camí perquè un públic més ampli pugui experimentar el valor de la Web3.

Solució tecnològica

Vottun ha desenvolupat una solució fàcil d’implementar i escalable. Interoperable amb els sistemes dels nostres clients (ERPs, IoT, AI…), i també agnòstica i interoperable amb blockchain.

Els desenvolupadors poden connectar a través d’APIs els seus casos de negoci i la tecnologia de Vottun, proporcionat els mòduls necessaris per interactuar amb el blockchain: gestió de claus, creació de wallets, escrow, control de dades, etc.

Model de negoci

La plataforma Vottun funciona com un SaaS, els ingressos del qual provenen de les quotes de subscripció que paguen les empreses que utilitzen les nostres APIs o creen aplicacions a la nostra plataforma. A més, per cobrir els costos de transacció de les diferents xarxes blockchain, s’aplica una comissió a cada transacció que realitzen aquestes aplicacions.

Les empreses i els desenvolupadors poden connectar mitjançant APIs els seus casos de negoci i sistemes (ERP, IoT, IA, etc.) i la nostra tecnologia els proporciona els mòduls necessaris per interactúar amb la blockchain: gestió de claus, transaccions, creació de wallets, escrow, control de dades, etc.

Resultats

Vottun compta amb més de 40 clients actius que utilitzen les nostres diferents APIs i solucions:

Traçabilitat
Optimitza l’eficàcia de la cadena de subministrament, la detecció de punts de fallada i la reducció d’ errors dins de la cadena. També augmentarà la confiança del client en el seu producte gràcies a la transparència de les dades.

NFTs
Una infraestructura que permet als clients llançar la seva pròpia col·lecció de NFTs i comercialitzar-la ja sigui amb cripto o fiat a través d’un Marketplace fet a mida i integrat en el seu web. Una forma molt senzilla perquè artistes, influencers i empreses accedeixin als avantatges i als nous models de negocis que ofereix la Web3 i el metavers.

Certificats
La solució permet crear certificats blockchain universals estandarditzats a prova de falsificacions, aquests certificats inclouen dades significatives vinculades a ells, com les matèries apreses durant el curs, les habilitats personals o les recomanacions del professorat. Es gestiona a través d’ un back-office on les institucions poden controlar les seves emissions.

Pagaments
Vottun ha desenvolupat una solució de pagaments tokenitzats regulada per a multinacionals, una tecnologia revolucionària per a les transferències internacionals. Aquesta solució està sent provada pel Banc d’Espanya i la CNMV en un dels seus projectes de sandbox financer.

Credencials
Vottun proporciona credencials d’identitat digital totalment infalsificables, útils per assegurar l’accés online i la venda d’entrades a esdeveniments. La solució inclou la implementació d’una wallet digital per a cada usuari.

Serveis criptogràfics
Vottun també ofereis altres serveis com: Custodia de criptoactius, traçabilitat de CO2, gestió de l’inventari sanitari, desplegament de Smart contracts, etc.

Estat actual

Fites corporatives:
• Creixement exponencial en només 4 anys:
– Oficines als EUA i a Espanya.
– Més de 40 Clients en 4 continents.
– 50 socis en 4 continents.
• Seleccionat entre 90 projectes pel Banc d’Espanya.
• Seleccionada com startup número 1 per el CDTI.
• Més de 200 blockchains disponibles a la plataforma.
• Obtenció de contractes de la Generalitat de Catalunya com a proveïdor de serveis criptogràfics per als Mossos d’Esquadra

Fites financeres:
• Fort creixement: hem triplicat els ingressos cada any des del 2019
• Inversors reconeguts (VC, DraperB1)
• Stellar Foundation i Avalanche Labs confien en nosaltres i ens proporcionen subvencions.
• Hem rebut beques d’organitzacions espanyoles i europees per la nostra innovació.
• Llicència obtinguda del Banc d’Espanya com a proveïdor de tots els serveis criptogràfics (Canvi, custòdia, etc.) que atorga autorització per operar a tota la UE.

Premis:
– Llistats a Hype Curve 2020 – Gartner
– Les 100 millors startups d’Europa: WIRED
– Guanyadors 2020 – Blockchers Europe
– Guanyadors 2020 – Blockis Europe
– Millor Startup 2020 – Expansió
– Startup classificat n1 a Espanya – Neotec + CDTI
– Millor Innovació 2020 – BNEW
– Les 50 millors startups d’Espanya – Revista Emprendedores
– Global startup Top 100 – MIT + Santander

Compartir en: