skip to Main Content

Rashid Rover

NewSpace

Motivació

Exploració Lunar

Objectiu

Dur a terme diferents tests científics a la superfície de la lluna, que contribuiran a importants desenvolupaments en ciència, tecnologies de la comunicació i robòtica.

Solució tecnològica

Compoxi ha fabricat una estructura complexa de CFRP (Polímer reforçat amb fibra de carboni) que és ultralleugera i ultra-rígida per al xassís del rover lunar.

Model de negoci

El rover es va fabricar pel Mohammed Bin Rashid Space Center (MBRSC) en el marc de la primera missió lunar dels Emirats Àrabs. El mòdul d’aterratge de Ispace va ser l’encarregat de transportar el rover en el marc de la missió comercial japonesa “Hakuto-R Mission 1”.

Resultats

El Rashid Rover es va muntar amb èxit al MBRSC. Més tard, el 11 de desembre de 2022, el rover va ser llançat des de Cape Canaveral dins el mòdul d’aterratge de la missió “Hakuto-R Mission 1” i va trigar uns 3 mesos a arribar a la lluna.

Estat actual

Malhauradament, el 25 d’abril de 2023, el mòdul d’aterratge lunar de la missió “Hakuto-R Mission 1” no va poder aterrar a la superfície lunar amb èxit. Tanmateix, la implicació de Compoxi va ser tot un èxit ja que va ser capaç de construir i entregar una estructura ultralleugera adequada per l’exploració lunar.

 

En aquest cas d’èxit també hi han participat les empreses: Mobammed Bin Rashid Space Center and Ispace

 

Compartir en: