skip to Main Content

Projecte BMKiot

IoT

Motivació

La motivació per implementar aquest projecte va ser la necessitat de les empreses de:

Tenir controlades totes les dades monitorades en temps real.
Reduir costos.
Optimitzar la productivitat.
Millorar la fiabilitat de les dades obtingudes.
Personalitzar el portal atenent a les necessitats del client.
Permetre als clients desenvolupar directament les seves pròpies aplicacions i serveis exclusius.

Objectiu

Poder englobar i controlar en una sola plataforma diferents elements, eliminant la necessitat d’haver de desenvolupar una aplicació per a cada necessitat diferent que es plantegi.

Solució tecnològica

La plataforma BMKIoT ha estat desenvolupada amb tecnologia “codi obert”, tant per la part del backoffice i base de dades com per a la del frontoffice, mantenint una compatibilitat amb les diferents tecnologies de comunicació del mercat pel que fa al hardware. En aquest sentit, la plataforma permet la incorporació de sensors de diferents marques de mercat, per exemple, mitjançant Lora, Sigfox, 4G / 5G o NB. Hem pensat també en els desenvolupadors, per als quals hem disposat unes API ‘s específiques que els permetrà fer les seves pròpies aplicacions, les quals accedeixen a les dades disponibles a la plataforma.

Model de negoci

En disposar de departament propi de solucions d’IoT, hem pogut desenvolupar la plataforma de forma autónoma.BMKIoT és una plataforma en el núvol, implementada com un servei de pagament per ús (SaaS), que ofereix una solució IoT totalment escalable, en temps real, fiable, segura i a un preu competitiu. Disposa d’opcions de personalització del tauler de control, així com la creació d’accions en funció de les dades recollides pels diferents sensors, entre d’altres.

Resultats

La versatilitat que ofereix la plataforma permet incorporar-la a diferents sectors industrials, sent així una plataforma completament transversal.

Estat actual

Està totalment operativa i de moment no ha sorgit la necessitat de crear o desenvolupar una nova versió diferent de l’actual.

Compartir en: