skip to Main Content

Les empreses catalanes Cactus i Rewind Organics, guanyen la segona edició del ChallengeDCA per les seves solucions innovadores basades en comunicacions satel·litàries

DCA
NewSpace

Rebran un premi de 5.000€ i la possibilitat de signar un contracte de serveis de 45.000€ per executar una prova pilot amb l’objectiu d’impulsar la digitalització de la logística i la indústria del compostatge, respectivament

La segona edició del ChallengeDCA, organitzada per la Digital Catalonia Alliance (DCA) amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la Fundació i2CAT, ha culminat amb la selecció de les dues empreses guanyadores, les catalanes Cactus i Rewind Organics. El concurs d’innovació digital, que té l’objectiu de promoure la competitivitat i la digitalització de les empreses catalanes, ha centrat aquesta segona edició en l’impuls de projectes basats en tecnologia d’aplicació en l’àmbit de les comunicacions satel·litàries.

L’empresa Cactus, membre de la comunitat DCA-IoT, ha estat guardonada per la seva proposta Smart tracking satellite label, una etiqueta intel·ligent i sostenible per al sector del transport i la logística que incorpora comunicacions satel·litàries per aportar una cobertura global. La implementació d’aquesta solució preveu una millora de l’impacte econòmic al territori, ja que proporciona una traçabilitat completa dels enviaments, especialment en zones rurals, on les comunicacions terrestres són limitades. El resultat permetrà augmentar la competitivitat i reduir les desigualtats logístiques entre diferents punts del territori català.

Per la seva banda, l’empresa Rewind Organics ha estat premiada pel desenvolupament d’un sistema de gestió i traçabilitat satel·litari per a la indústria del compostatge. La proposta integra la tecnologia satel·litària, domòtica, IoT i l’automatització industrial per optimitzar els processos de compostatge, millorant l’eficiència i l’eficàcia de les plantes de reciclatge industrial. La implementació d’un sistema de telecomunicacions via satèl·lit millorarà la connectivitat de les plantes de compostatge de Catalunya, permetent la digitalització dels seus processos, independentment de la seva ubicació. Amb això, es preveu un augment de l’eficiència operativa, reduir costos i garantir un subministrament local i de qualitat de fertilitzants orgànics, fent el sector agrícola més resilient i menys dependent dels preus volàtils dels fertilitzants minerals importats.

Cadascuna de les empreses guanyadores rebrà un premi de 5.000 €, a  més de l’oportunitat de signar un contracte de 45.000 € per  desenvolupar la prova pilot dels seus projectes.

La segona edició del ChallengeDCA, que aposta per noves formes de col·laboració amb les empreses tecnològiques del país, ha posat en valor la importància de les comunicacions satel·litàries com a eina clau per a la digitalització i competitivitat de sectors estratègics. La convocatòria s’ha adreçat a empreses de l’ecosistema TIC català que desenvolupen solucions tecnològiques innovadores amb Tecnologies Digitals Avançades (TDA), especialment al sector NewSpace i IoT.

Compartir en: