skip to Main Content

La DCA participa en la presentació de l’informe “Integració de drons a l’entorn de salut”

Drons

El passat dijous 6 de juny, la Fundació TIC Salut Social, el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació i la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa van presentar l’informe Integració de drons a l’entorn de salut. Aquest informe, que analitza l’ús dels drons en l’àmbit assistencial, representa un pas important cap a la transformació de la prestació de serveis mèdics, amb la promesa d’una atenció més eficient i accessible, especialment en entorns rurals i de difícil accés.

Cristina Ramos Pagès, gestora de la comunitat de Drons de la Digital Catalonia Alliance (DCA), va presentar les claus de la regulació europea sobre l’ús de drons, un marc normatiu que ha estat clau en la redacció de l’informe. Ramos Pagès va subratllar com la regulació és essencial per garantir una adopció segura i eficient d’aquesta tecnologia en el sector salut.

A més de l’informe, es van presentar dos projectes pilot que es duran a terme a la Garrotxa i a la Zona Metropolitana Nord, els quals tenen com a objectiu validar l’eficàcia d’aquests dispositius en el transport de materials sanitaris i farmacèutics. Durant les proves realitzades a l’Hospital d’Olot l’any passat, es va demostrar la viabilitat d’utilitzar drons per al transport d’analítiques de sang, amb una reducció del temps de transport del 43% i una disminució de les emissions de CO2 del 80%.

Compartir en: