skip to Main Content

La DCA-NewSpace celebra la seva jornada anual amb el focus en els programes de suport a l’emprenedoria

DCA
NewSpace

Connectant l’ecosistema NewSpace

La comunitat NewSpace de la Digital Catalonia Alliance (DCA) ha celebrat la seva jornada anual a l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya amb l’assistència de més de 80 membres que hi ha participat per reforçar el contacte entre agents de l’ecosistema NewSpace i conèixer les tendències i programes de suport del sector.

Rosa Maria Meseguer, responsable de la comunitat DCA-NewSpace ha presentat el balanç anual de la comunitat NewSpace, que compta ja amb 100 membres i treballa amb objectius centrats en conectar l’ecosistema, apropar el talent, incrementar la visibilitat dels membres i facilitar la generació de negoci.

En aquest sentit, Julià Talaya, subdiretor de Cartografia i Geodèsia a l’ICGC, ha volgut destacar la importància d’esdeveniments com la jornada anual de la DCA-NewSpace, que fomenten la trobada i intercanvi de coneixement entre empreses, institucions i centres de recerca i universitaris.

L’estratègia NewSpaces a Catalunya

Lluís Juncà, director general d’Innovació, Economia Digital i Emprenedoria de la Generalitat de Catalunya, ha compartit la importància d’una estratègia amb mirada llarga per treballar amb la quàdruple hèlix de manera interconnectada perquè l’ecosistema NewSpace funcioni al màxim i generi innovació.

Verónica Tercero, coordinadora de l’Estratègia NewSpace de Catalunya, i Josep Colomé, director de Promoció del Sector Espacial de Catalunya de l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya – IEEC, han presentat als assistents els principals projectes englobats en l’Estratègia NewsSpace de Catalunya amb el focus centrat a connectar i acompanyar les empreses en el seu creixement.

Programes de suport

Irene Sánchez Cebrián, Policy Officer a Defis Unit for Innovation and New Space – Space Defence de la Comissió Europea, i María José Montilla, gestora de Programes Europeus de l’Agència Espacial Espanyola, han compartit amb els assistents la importància dels programes de suport a les empreses per impulsar el seu creixement i competitivitat i contribuir a la connexió i capacitat d’innovació del sector.

Elisabet Vílchez, mànager d’ESA BIC Barcelona, ha moderat una taula rodona per conèixer casos d’èxit d’empreses catalanes amb l’experiència de HEMAV, EMC BARCELONA, OSMIUM SOLUTIONS i GEOSKOP.

Compartir en: