skip to Main Content

El CDTI Innovación adjudica 12 milions d’euros a Singular Aircraft per desenvolupar una solució innovadora en l’àmbit dels sistemes aeris autònoms per a l’extinció d’incendis

Drons

El Centro para el Desarrollo Tecnológico y la Innovación (CDTI) ha adjudicat a l’empresa Singular Aircraft, membre de la comunitat de Drons de la Digital Catalonia Alliance (DCA), un contracte de Compra Pública d’Innovació (CPI) per valor de 12 milions d’euros per al desenvolupament d’una solució innovadora en l’àmbit dels sistemes aeris autònoms per a la prevenció, monitoratge i extinció d’incendis. 

L’empresa de Cornellà de Llobregat, Singular Aircraft, dissenya i desenvolupa l’aeronau no tripulada (UAV) FLYOX I la qual destaca per la seva capacitat de càrrega de fins a 1500 L. L’empresa va néixer amb l’objectiu d’aportar una solució als pilots que posen en risc la seva vida en operacions aèries de lluita antiincendis i la versatilitat del FLYOX I permet ser una eina clau en altres camps d’aviació general com poden ser el transport de mercaderies o bé de vigilància.

La Compra Pública d’Innovació (CPI) és una eina per fomentar la innovació des del sector públic, mitjançant l’adquisició de solucions innovadores o de solucions en fase de desenvolupament. El sistema desenvolupat per Singular Aircraft permetrà obrir futures línies d’estudi automatització de tasques d’extinció d’incendis, així com altres afins a les prestacions del sistema que permetin aprofitar al màxim el seu potencial. 

Drons per combatre els incendis

Els incendis forestals s’han agreujat de manera important a causa dels efectes del canvi climàtic. El 2022 el foc va arrasar a Espanya més de 250.000 hectàrees. En aquest escenari, l’avenç en la tecnologia d’aeronaus no tripulades ha permès que es comencin a fer servir en les tasques de prevenció,com ara la reducció dels riscos personals associats a les tasques de monitoratge i extinció del foc o la reducció dels costos dels operatius.

Compartir en: