skip to Main Content

Promoure la connexió d’agents de l’ecosistema NewSpace de Catalunya és clau per generar xarxa i oportunitats laborals i de negoci

NewSpace

La sessió “Net de Networks” organitzada per la comunitat de NewSpace de la DCA i Women in Aeropspace Europe, va reunir 68 persones de diferents procedències per intercanviar sinergies entre professionals del sector

La comunitat de NewSpace de la DCA, juntament amb l’associació  Women in Aeropspace Europe, van organitzar l’acte “Net de Networks”, una trobada oberta a les persones professionals de l’àmbit del NewSpace amb l’objectiu de  generar sinergies entre professionals del sector, alhora que també generar oportunitats per a la retenció de talent. L’acte va comptar amb 68 assistents, dels quals una vintena provenien d’altres països d’Europa i els Estats Units, com Alemanya, França, Països Baixos, Bèlgica, Suïssa, Refne Unit, Argentina i Singapur.  

Verónica Tercero, coordinadora de l’Estratègia NewSpace de Catalunya, va apuntar en el discurs de benvinguda l’objectiu de la iniciativa, que treballar perquè Catalunya esdevingui un pol d’innovació i emprenedoria en l’àmbit de l’Economia de l’Espai, a través d’accions que, entre d’altres, permetin incrementar la capacitat d’atracció i retenció de talent, establir noves inversions, generar noves empreses locals i incorporar empreses internacionals de referència a l’ecosistema del NewSpace de Catalunya.

L’acte va comptar amb una taula rodona, formada per professionals de l’àmbit del NewSpace, que van destacar la importància de generar xarxes nacionals i regionals per fer avançar el sector. Moderada per l’enginyera aeroespacial de la missió Copernicus de l’European Space Agency – ESA i també membre de WIA Barcelona, Àurea Cors, la taula rodona estava constituïda per l’enginyera física, investigadora de la missió Gaia de l’European Space Agency – ESA i representant de WIA Barcelona, Uma Cladellas; l’enginyera aeroespacial, cofundadora i directora comercial de Radian Systems i membre de Space Generation Advisory Council, Laura González, i l’enginyera en Tecnologies Industrials, desenvolupadora de negocis a la divisió d’espai de GTD i membre de Cosmic Research, Alba Badia.

Compartir en: