skip to Main Content

El Comitè Europeu de les Regions publica el Dictamen “A Drone Strategy 2.0” i hi incorpora les peticions de la DCA-Drons

Drons

El dictamen recull un ventall de recomanacions addicionals per a que les administracions locals i regionals puguin desplegar accions de l’estratègia europea d’UAS amb èxit

El Comitè Europeu de les Regions (CoR) ha fet públic del dictamen sobre l’EU Drone Strategy 2.0, impulsat per la Comissió de Política de Cohesió Territorial i Pressupost de la UE (COTER). El dictamen va ser aprovat per unanimitat durant la sessió plenària del CoR, celebrat el passat 10 d’octubre de 2023. La comunitat de Drons de la Digital Catalonia Alliance ha tingut un paper destacat en l’elaboració del dictamen, assessorant a la comissió sobre l’impacte de l’EU Drone Strategy 2.0 a les regions de cara al 2030. 

El passat 8 de maig, la responsable de la DCA-Drons, Cristina Ramos, i altres representants de diferents països europeus va ser convidats en qualitat d’experts a la seu del CoR a Brussel·les, per a participar al Territorial Impact Assessment (TIA) workshop. Durant el taller, la DCA-Drons va donar veu a les demandes de l’ecosistema català, que es concreten en les necessitats de:

  • Revisar i adaptar el instruments de finançament actuals per a que siguin més accessibles per a les petites empreses.
  • Dotar a les administracions locals i regionals d’instruments i línies de finançament per a que puguin desplegar les accions previstes per l’EU Drone Strategy.
  • Facilitar les operacions amb drons mitjançant el desplegament dels serveis U-Space, els nous STS i d’harmonitzar les regulacions de zonificació entre els estats membres, entre altres mesures. 
  • Detallar les bases per a la formació dels formadors dels cicles de Formació Professional que es contemplen l’estratègia.
  • Generar mecanismes per a evitar monopolis i oligopolis induïts per la implementació de les llicències previstes a l’estratègia.

El dictamen “A Drone Strategy 2.0” ha incorporat pràcticament la totalitat de les peticions presentades per part de la DCA-Drons durant el Territorial Impact Assessment (TIA) workshop. El dictamen no només recull les peticions inicials de la DCA-Drons, sinó que també n’amplia el ventall per a permetre una implementació exitosa de les accions de l’estratègia a nivell local i regional.

Per obtenir més informació i accedir als documents relacionats, podeu descarregar l’informe complet del Territorial Impact Assessment on Drone Strategy 2.0 i el dictamen “A Drone Strategy 2.0”.

Fotografia de Ricardo Gomez Angel a Unsplash

Compartir en: