skip to Main Content

EHang obre el seu primer centre d’aeronaus autònomes d’Europa a l’aeroport de Lleida-Alguaire

Drons

La companyia ha fet el primer vol de demostració d’un taxi volador en un aeroport internacional del continent

L’empresa xinesa EHang ha inaugurat aquest dimarts el primer centre d’operacions de vehicles aeris autònoms d’Europa, ubicat a l’aeroport de Lleida-Alguaire. L’espai servirà per testejar els taxis voladors dedicats a la logística i al transport de viatgers d’aquesta firma líder mundial en solucions en mobilitat aèria no tripulada. EHang ha escollit l’aeroport lleidatà, entre altres, per la modernitat de les seves instal·lacions i el seu “esperit innovador”, ha explicat la COO de la companyia a Espanya i Llatinoamèrica, Victoria Jing Xiang.

La nova base de proves és fruit de l’acord de col·laboració entre EHang i Aeroports de Catalunya, el primer que la firma xinesa signa amb un aeroport a tot el món. Gràcies a aquest, l’empresa podrà utilitzar unes naus, que faran de centre d’operacions, i fer proves al vertiport; una base per a enlairaments i aterratges verticals.

La primera prova s’ha fet aquest mateix dimarts durant l’acte inaugural i ha consistit en un vol de demostració de l’EH2016-S, el primer aerotaxi que s’ha enlairat en un aeroport internacional d’Europa. Ho ha fet sense passatgers i l’aparell s’ha controlat des del nou centre d’operacions de la firma. Aquest vehicle elèctric pot portar 220 quilos de pes, arriba a una velocitat màxima de 130 km/h i té una autonomia de 30 minuts.

L’EH2016-S va obtenir el certificat necessari per poder operar dins l’espai aeri xinès, però no a Europa, on la legislació no permet encara volar aquesta classe de vehicles. “No és fàcil, però tenim confiança. La tecnologia està llesta, provada i certificada”, ha indicat Jing Xiang, que admet, però, que també cal “construir l’ecosistema” per adaptar-se a aquesta nova mobilitat.

Font: Metadata

Imatge: Anna Berga (ACN)

Compartir en: