skip to Main Content

La comunitat d’Intel·ligència Artificial de la DCA celebra la seva jornada anual en el marc de l’AI&BigData Congress

IA

La DCA-IA va fer balanç positiu de les fites aconseguides amb un recompte que frega els 170 membres

La comunitat d’Intel·ligència Artificial (IA) de la Digital Catalonia Alliance (DCA) va celebrar el passat 26 de setembre la seva jornada anual a la seu corporativa d’Eurecat a Barcelona. A l’acte, que s’emmarcava en l’AI & BigData Congress, s’hi van convidar les 169 organitzacions que actualment integren la comunitat per donar-los a conèixer les fites aconseguides enguany, així com promoure el contacte i les sinergies entre membres.

La responsable de la comunitat de la DCA-IA, Barbara Eisele, va fer un repàs a l’evolució de la comunitat, destacant que la comunitat d’IA correspon al 14% dels membres de la DCA i que el 94% de les organitzacions que formen part del sector IA a Catalunya són membres de l’aliança. Eislee també va valorar positivament la participació dels membres en les activitats de dinamització sectorial organitzades durant el 2023, especialment els matchmaking i el volum de peticions de networking gestionades, que situen la comunitat com la segona més connectada de l’aliança.

Des de la Generalitat de Catalunya, el coordinador de l’estratègia CATALONIA.AI, Daniel Santanach, va presentar els objectius de la iniciativa, tot remarcant el valor de col·laboració i connexió de la DCA-IA amb la resta de pilars de l’estratègia CATALONIA.AI, com són el CIDAI, en la transferència i innovació,  l’AIRA, en generació de coneixement, i l’OEIAC, en la dimensió ètica i social de la IA. El treball conjunt d’aquests actors permet treballar per convertir Catalunya en un pol d’innovació, lideratge i atracció de talent i empreses en el terreny de la intel·ligència artificial.

Una de les intervencions destacades va ser la d’Antoine-Alexandre André, membre de la unitat AI Policy Development and Coordination de la Comissió Europea, una conversa moderada pel director del CIDAI, Joan Mas. André va exposar els avenços reguladors de l’AI Act, la primera regulació sobre intel·ligència artificial, i com serà el seu impacte en les pimes i startups dedicades al desenvolupament de solucions d’intel·ligència artificial.

Seguidament, la sessió va oferir als assistents dues taules rodones, la primera sobre IA generativa, amb el CEO de Bookline, Joan Salvatella; la doctora i analista experta en IA a NTT DATA Europe & Latam, Alicia de Manuel, el coordinador científic d’Intel·ligència Artificial d’Alt Rendiment del BSC, Ulises Cortés i la moderació d’Albert Sabater, director de l’OEIAC de la Universitat de Girona. Pel que fa a la segona taula, els assistents van poder conèixer les impressions sobre el talent en IA i les claus per mantenir-lo a les empreses i startups. La conversa, moderada per la coordinadora d’AIRA, Meritxell Bassolas, va comptar amb el cap d’Estratègia i Operacions al Digital Talent del Mobile World Capital Barcelona, Víctor Solanas; el consultor de RRHH de Talent Paradise,  Francesc Galván i el president i fundador d’IMPACT Venture Builder, Alex Gomar.

La jornada anual de la DCA-IA va cloure amb el networking event de benvinguda de l’edició d’enguany de AI & Big Data Congress.

Compartir en: