skip to Main Content

Arriba la BxCat Alimentació, la jornada que explora la tecnologia blockchain en el sector agroalimentari

Blockchain

L’acte, que tractarà beneficis i oportunitats que la blockchain ofereix en aquest camp, tindrà lloc 4 d’octubre al Recinte Firal el Sucre, a la ciutat de Vic

El BxCat Alimentació, una jornada dedicada a la innovació tecnològica en el sector agroalimentari i amb un enfocament especial en l’aplicació de la tecnologia blockchain, tindrà lloc el matí del 4 d’octubre al Recinte Firal el Sucre, a la ciutat de Vic (carrer de la Llotja, 7). L’esdeveniment l’organitza el CBCat (Centre Blockchain de Catalunya), de la Cambra de Comerç de Barcelona, juntament amb el CETT-UB, Barcelona School of Tourism, Hospitality and Gastronomy, i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vic, la Generalitat de Catalunya i Llet Nostra Alimentària.

La jornada reunirà destacats professionals del sector, empreses innovadores i experts en tecnologia per debatre els beneficis i oportunitats que la blockchain ofereix en aquest camp en creixement. L’objectiu principal de BxCat Alimentació és promoure el coneixement i l’intercanvi de sinergies en l’aplicació de tecnologies descentralitzades en el sector agroalimentari per afavorir el creixement de les empreses. 

L’esdeveniment comptarà amb ponències inspiradores, taules rodones amb experts de la indústria i presentacions d’empreses del sector que compartiran les seves experiències i bones pràctiques en l’ús d’aquestse tecnologies per millorar la cadena de subministrament i la traçabilitat dels productes agroalimentaris.

“Amb gran entusiasme, donem a conèixer BxCat Alimentació, un esdeveniment únic que uneix el món agroalimentari, la blockchain, i altres tecnologies descentralitzades”, ha declarat Albert d’Anta, responsable del CBCat. “Aquestes eines tenen el potencial de transformar radicalment el sector i, mitjançant aquest esdeveniment, pretenem que els professionals de la indústria puguin conèixer de primera mà com la blockchain està impactant l’àmbit agroalimentari, i com poden aprofitar aquestes oportunitats per crear un futur més sostenible i eficient.”

La Dra. Maria Abellanet, presidenta del CETT-UB, ha ressaltat el “ferm compromís del CETT-UB en donar un pas endavant en l’exploració de l’aplicació de tecnologies com la blockchain en sectors com el de l’alimentació”. En aquest sentit, ha emfatitzat la importància de treballar de manera col·laborativa amb el sector tecnològic per avançar cap a la sostenibilitat i la responsabilitat. Abellanet ha destacat la col·laboració del CETT-UB amb CBCat, amb la signatura d’un conveni entre ambdues institucions al mes de juny, amb l’objectiu “d’impulsar activitats i projectes relacionats amb l’àmbit tecnològic i la formació” i que ja ha trobat forma en la realització d’aquesta primera jornada sobre blockchain i alimentació.

“Aquesta jornada posiciona la nostra ciutat en el sector que explora la tecnologia blockchain, concretament en el sector agroalimentari,” ha afegit Albert Castells, alcalde de Vic, “És un pas més per posar Vic al mapa com a indústria pionera i ciutat de talent i d’oportunitats.”

L’agenda de l’esdeveniment inclou una varietat de sessions amb temes com la innovació en el sector agroalimentari, casos d’èxit d’empreses que ja estan aplicant la tecnologia blockchain, debats sobre els reptes i oportunitats de la seva implementació, així com un espai dedicat per al networking entre els assistents.

La participació al BxCat Alimentació és gratuïta, però les places són limitades. Les persones interessades poden registrar-se mitjançant el lloc web oficial de l’esdeveniment: https://www.bxcat.cat/. Les actualitzacions sobre els ponents confirmats i la programació final es publicaran regularment al mateix lloc web.

Compartir en: