skip to Main Content

La Generalitat organitza una missió empresarial a Silicon Valley per posicionar l’ecosistema català de ciberseguretat en el marc de la RSA Conference

Ciberseguretat
missió empresarial Estats Units

La DCA ha participat en l’organització de la missió empresarial, que té lloc del 24 al 27 d’abril 

La delegació està formada per empreses, start-ups, universitats i centres de recerca de l’ecosistema català: Ackcent, A2Secure, Build38, Bloock, Universitat Politècnica de Catalunya i Fundació i2CAT

L’Agència de Ciberseguretat de Catalunya i la Digital Catalonia Alliance (DCA), han organitzat, amb el suport de l’oficina d’ACCIÓ i l’acompanyament de la Secretaria de Telecomunicacions i Transformació Digital, una missió empresarial a Silicon Valley, a l’estat de Califòrnia (Estats Units), per posicionar del 24 al 27 d’abril l’ecosistema català en ciberseguretat i connectar-lo amb actors clau del sector a escala internacional.

La missió empresarial ha estat pensada com un viatge de treball emmarcat en la RSA Conference, un dels esdeveniments de ciberseguretat més importants del món, i comptarà amb diferents visites a empreses líders d’aquest sector amb seu a Califòrnia, com són Plug & Play Tech Center, Fortinet, Cisco, Google, AWS, SentinelOne i Netskope.

A més, el dimarts 25 d’abril s’ha organitzat una jornada de networking pròpia, que sota el títol“Catalonia Reception at RSA Conference 2023”, permetrà que empresaris catalans residents a Silicon Valley i importants inversors americans es posin en contacte amb start-ups tecnològiques i figures clau del panorama de la Ciberseguretat a Catalunya. Aquest acte s’ha dut a terme amb la col·laboració d’ENRICH i l’European Enterprise Council (EAEC), dues iniciatives europees de promoció de la internacionalització, el desenvolupament i la innovació empresarial i acadèmica.

La missió empresarial catalana també aprofitarà la presència a la RSA Conference per assistir a ponències i reunir-se amb empreses punteres del sector; una oportunitat única per copsar tendències i establir sinergies amb actors rellevants de l’ecosistema internacional ja sigui del món de l’empresa, de la recerca o de l’acadèmia.

L’ecosistema de ciberseguretat a Catalunya

Segons l’estudi “La ciberseguretat a Catalunya”, elaborat per ACCIÓ i l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya, el nombre d’empreses dedicades a la ciberseguretat ha crescut un 20% durant el 2021 a Catalunya i, en total, ja arriben a les 432. La facturació del sector també ha crescut fins a un 11% el darrer any, superant els 900 milions d’euros, un increment impulsat per la consolidació de les eines digitals arran de la pandèmia de la Covid-19.

A Catalunya, les empreses dedicades a la ciberseguretat són pimes en la seva gran majoria (85%). Així mateix, gairebé un 30% de les empreses del sector són exportadores i fins a un 22% facturen més de 10 milions d’euros. Per capacitats, d’acord amb la taxonomia de la European Syber Security Organization (ECSO), destaquen les empreses dedicades a la protecció, la identificació i la detecció d’atacs cibernètics.

Compartir en: