skip to Main Content

La DCA, seleccionada com a bona pràctica dins del projecte europeu SMARTY

DCA
La DCA, seleccionada com a bona pràctica del projecte europeu SMARTY

El projecte, emmarcat en el programa Interreg Europe de la Comissió Europea, posa en relleu 26 iniciatives que fomenten el coneixement i l’adopció en pimes de les tecnologies i solucions vinculades a la Indústria 4.0 

Donar suport a pimes per millorar el coneixement i l’adopció de solucions tecnològiques vinculades a la Indústria 4.0 és el principal objectiu de SMARTY, el projecte de cooperació interregional creat el 2019 per catorze organitzacions de set regions europees. Per aconseguir-ho, una de les iniciatives ha estat la identificació de 26 bones pràctiques regionals en aquest àmbit, entre les quals ha estat seleccionada la Digital Catalonia Alliance (DCA). Aquesta bona pràctica, vinculada inicialment a la IoT Catalan Alliance (actualment Comunitat d’IoT de la DCA), ha obtingut també el reconeixement dels experts d’Interreg Europe a incloure-la en la Policy Learning Platform del programa europeu.

La DCA,  iniciativa impulsada per la Generalitat de Catalunya i la Fundació i2CAT, agrupa els principals sectors tecnològics emergents del territori català en una aliança de comunitats digitals innovadora, visionària, disruptiva i col·laborativa. Actualment, la DCA compta amb sis comunitats tecnològiques: IoT, Drons, Ciberseguretat, Intel·ligència Artificial, NewSpace i Blockchain. Letícia Gómez, manager de la DCA, i Noèlia Asensi, Client Project Manager a Apparattum.com, membre de la DCA, comparteixen el valor afegit  de la iniciativa en un vídeo creat en el marc del projecte SMARTY per donar a conèixer aquestes 26 iniciatives de referència. En el vídeo, Letícia Gómez, manager de la DCA, apunta que la DCA és un paraigües que dona coherència per treballar conjuntament en la promoció de l’ecosistema digital a Catalunya, adjunt els sectors tecnològics emergents a consolidar-se en el territori. Per a empreses del territori, formar part de la DCA suposa un avantatge competitiu. Noèlia Asensi, Client Project Manager a Apparattum.com, membre de la DCA, afirma que formar part de la DCA els enriqueix com a empresa perquè els permet descobrir potencials col·laboradors i integrar noves tecnologies i solucions participant en un punt de trobada d’empreses que formen part del sector tecnològic.

L’intercanvi d’experiències i bones pràctiques va sorgir dins del projecte SMARTY en una sèrie d’activitats d’aprenentatge per identificar, analitzar i compartir diferents enfocaments que han estat dissenyats i implementats amb èxit en una de les regions participants. El procés de selecció va constar d’una revisió per cada regió que contemplava l’impacte aconseguit, el potencial d’aplicació d’aquesta pràctica a una altra regió i els beneficis que se’n obtindrien. Aquest procés va culminar en la selecció de 26 bones pràctiques centrades en quatre temes: plataformes regionals i clústers que donen suport a pimes en l’adopció de tecnologies relacionades amb la Indústria 4.0 i a incrementar la seva competitivitat, Digital Innovation Hub per al suport de la transformació digital de pimes, digitalització per a la transició verda i sostenibilitat i Innovació digital i capacitació en Indústria 4.0.  Després d’identificar les bones pràctiques, les regions participants han definit  plans d’acció per implementar millores en els instruments de política regional que facilitin la transició de les pimes cap a la Indústria 4.0

Compartir en: