skip to Main Content

La DCA-Blockchain participa en la 4a edició del Democracy4All, la conferència internacional de democràcia digital

Blockchain
Jornada DCA-Blockchain

L’esdeveniment ha congregat més de 500 persones per debatre models innovadors de governança, possibles gràcies a les noves tecnologies

L’esdeveniment internacional Democracy4All (D4A), ha congregat aquesta setmana més de 500 persones d’una trentena de nacionalitats a la Llotja de Mar de Barcelona, per debatre els models de governança i societat que les noves tecnologies estan fent possibles. Enguany, dins del programa d’activitats s’ha organitzat la jornada Com pot impactar la Blockchain al teu sector?”, celebrada l’11 de novembre a la Llotja de Mar Barcelona, organitzada per la comunitat de Blockchain de la Digital Catalonia Alliance (DCA).

La benvinguda ha anat càrrec d’Abert d’Anta, director de projectes del Centre Blockchain de Catalunya, i Letícia Gómez, responsable de la Digital Catalonia Alliance Manager, ha explicat la comunitat DCA-Blockchain, impulsada el passat mes de maig en el marc de la Fira BxCat, en el marc de la DCA, que agrupa els principals sectors tecnològics emergents per crear una aliança de comunitats tecnològiques; un projecte comú que compta amb agents estratègics clau per impulsar l’economia digital i generar impacte en el territori. Daniel López, director d’innovació i estratègia de negoci a Inetum Catalunya; Josep Lluís de la Rosa, membre de l’Associació Catalana per a la Intel·ligència Artificial; i Albert d’Anta, director de projectes del Centre Blockchain de Catalunya, han debatut la taula rodona sobre l’impacte de la tecnologia Blockchain en les diferents tecnologies emergents. Durant el debat es va mencionar la transversalitat del blockchain com una tecnologia que aporta més seguretat i confiança a altres tecnologies i que, per tant, té el potencial per expendir-se i fer créixer altres tecnologies emergents.

La consolidació del Democracy4all com a esdeveniment del sector

L’esdeveniment, que va ser inaugurat el dijous pel Director General d’Innovació, Economia Digital i Emprenedoria de la Generalitat de Catalunya, Lluís Juncà, i el divendres per la Presidenta de la Cambra de Comerç de Barcelona, Mònica Roca i Aparici, s’inspira en els 12 Principis de Bona Governança Democràtica assentats pel Consell d’Europa.

“El Democracy4All és un esdeveniment on es debat el futur —i el present—, de la nostra democràcia, que ara és, com tot el que ens envolta, digital”, ha explicat Quirze Salomó, director executiu del CBCat (Centre Blockchain de Catalunya), l’entitat que organitza l’esdeveniment; “és un punt de trobada entre govern i noves tecnologies, i que aquesta confluència tingui lloc a Barcelona ofereix a Catalunya l’oportunitat de ser pionera i capdavantera d’aquest col·loqui internacional”.

Una vuitantena de ponents han pujat a l’escenari del Democracy4All durant aquestes dues jornades, entre els quals destaquen Craig Wright, autoproclamat inventor del Bitcoin; David Chaum, un dels pioners de la criptografia amb la invenció de DigiCash; Grace Rachmany, fundadora de la iniciativa Voice of Humanity o Vít Jedlicka, president de la micronació Liberland.

“Durant aquest esdeveniment reunim representants de l’administració pública, polítics, tecnòlegs de primer nivell i emprenedors de diferents nacionalitats,” ha declarat Vasilisa Marinchuk, directora de l’esdeveniment, i directora de relacions internacionals del CBCat. “Això genera una confluència d’idees extremadament potent, i és per això que des del CBCat treballem per oferir, any rere any, una agenda inspiradora i única, que atreu la comunitat professional internacional que busca tenir un impacte positiu en la societat amb ajuda de la tecnologia.” 

Compartir en: