skip to Main Content

Es presenta el DroneLab, el nou centre per a l’experimentació amb drons

Drons

L’espai, situat a Castelldefels, suposa un avenç per al sector UAS cap a la integració dels aparells en l’espai aeri i en les telecomunicacions

La Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) ha presentat el Drone Research Laboratory (DroneLab), un espai multidisciplinari capdavanter en l’àmbit europeu, situat al Campus del Baix Llobregat de la universitat, a Castelldefels.

L’espai emergeix com el primer laboratori d’Europa per a establir comunicacions d’aplicacions basades en drons, realitzar vols de prova i la validació i l’entrenament d’aquestes naus. El DroneLab compta amb un recinte de 3.200 m2 coberts amb una xarxa protectora a 15 metres del terra per a la pràctica lliure de maniobres de vol i està equipat amb tecnologia avançada pera l’experimentació en solucions relacionades amb la logística, l’operació automàtica i l’explotació de les comunicacions 4G, 5G i la IoT. Gràcies a aquest desplegament tecnològic, s’aconseguirà una transferència de dades fiable i d’alta velocitat pels drons, un fet clau per al creixement de la indústria.

El DroneLab serà també un espai referent per a la docència de diverses assignatures del grau en Enginyeria de Sistemes Aeroespacials, del màster en Aplicacions i Tecnologies per a Sistemes Aeris No Tripulats i del màster en Ciència i Tecnologia Aeroespacials, titulacions que s’imparteixen a l’EETAC (Escola d’Enginyeria de Telecomunicació i Aeroespacial de Castelldefels) de la UPC.

L’espai està impulsat conjuntament per la UPC i l’Ajuntament de Castelldefels, amb el suport del Parc Mediterrani de la Tecnologia (PMT) i l’Escola d’Enginyeria de Telecomunicació i Aeroespacial de Castelldefels (EETAC). En el finançament hi ha participat també el Ministeri d’Economia, a través dels fons FEDER.

El director del grup d’investigació Intelligent Communications and Avionics for Robust Unmanned Aerial Systems (ICARUS) de la UPC i assessor científic del DroneLab, Enric Pastor, presenta el nou laboratori, situat al Campus del Baix Llobregat, a Castelldefels.
Compartir en: