skip to Main Content

La comunitat d’Intel·ligència Artificial de la DCA supera els 120 membres en el seu primer any d’activitat

IA

La comunitat celebra la primera jornada anual per fer balanç de les fites aconseguides i potenciar el networking en l’ecosistema d’IA

El Districte Administratiu de la Generalitat de Catalunya ha acollit la primera jornada anual de la comunitat d’Intel·ligència Artificial (IA) de la Digital Catalonia Alliance (DCA), que compleix un any des de la seva posada en marxa. A l’acte s’han convidat les 129 organitzacions que actualment integren la comunitat per donar-los a conèixer les fites aconseguides en aquest primer any d’activitat i fomentar la coneixença i interrelació entre elles.

La benvinguda institucional ha anat a càrrec del director general d’Innovació, Economia Digital i Emprenedoria de la Generalitat de Catalunya, Lluís Juncà, qui ha remarcat l’esforç del govern per situar Catalunya com un país capdavanter en les tecnologies que estan canviant el món i per esdevenir un hub d’innovació de referència. Juncà ha emfatitzat la importància de crear comunitat i fomentar la col·laboració entre les empreses, a través d’iniciatives com la DCA per fer créixer l’economia del país: “La DCA-IA aglutina i dona visibilitat al sector econòmic emergent de la IA i, alhora, dona suport a les empreses per seguir creixent i consolidar-se”. 

Presentació del director general d’Innovació i Economia Digital, Lluís Juncà.

La responsable de la comunitat DCA-IA, Cristina Ramos, ha valorat positivament haver assolit 129 adhesions a la Comunitat en només un any i la participació en les gairebé vint activitats adreçades als membres. Entre les principals activitats celebrades en el darrer any destaquen els matchmaking, per connectar els membres a les demanda tecnològica; la participació i visibilitat en fires i congressos del sector, com el AI&Big Data Congress celebrat el darrer mes d’octubre; o les jornades per donar resposta a necessitats específiques del sector, com per exemple les jornades de fons europeu o el taller de compra pública. També ha remarcat la importància del rol i la col·laboració amb els altres tres pilars de l’estratègia CATALONIA.AI, CIDAI, en la transferència i innovació,  AIRA, en generació de coneixement, i OEIAC, en la dimensió ètica i social de la IA, per establir prioritats i les línies d’actuació per tal de convertir Catalunya en un pol d’innovació, lideratge i atracció de talent i empreses en el terreny de la intel·ligència artificial.

La responsable de la comunitat DCA-IA, Cristina Ramos, fent balanç del primer any de la DCA-IA.

L’acte també ha comptat amb la presentació “Gaia-X: espais de dades i el potencial per als proveïdors de serveis d’IA” a càrrec de Jim Ahtes, digital innovation manager a la Fundació i2CAT. Gaia-X és una iniciativa que pretén crear una infraestructura de dades oberta i segura, garantint el compliment dels estàndards de sobirania digital i, alhora, promovent la innovació. La iniciativa és disruptiva pel sector de l’IA, ja que es vol aconseguir la interoperabilitat entre usuaris operadors i proveïdors d’Europa amb garanties de confiança, sempre a partir del compliment de les lleis i normatives europees.

La DCA-IA és una de les sis comunitats tecnològiques que formen part de la DCA, iniciativa de la Generalitat de Catalunya i la Fundació i2CAT que agrupa els principals sectors tecnològics emergents del territori català en una aliança de comunitats digitals innovadora, visionària, disruptiva i col·laborativa. Un dels objectius d’aquesta iniciativa és trobar sinergies entre les diferents comunitats, tot desenvolupant projectes col·laboratius.

Compartir en: