skip to Main Content

Més de 400 persones assisteixen al primer congrés català dedicat a la nova economia de l’espai

NewSpace
NewSpace Economy Congress

El congrés ha comptat amb 15 ponències i debats amb 42 participants nacionals i internacionals provinents d’empreses, universitats, institucions i centres d’investigació

Els dies 19 i 20 d’octubre la Llotja de Mar va acollir el New Space Economy Congress 2022, el primer congrés català dedicat a la nova economia de l’espai. L’esdeveniment, que ha estat organitzat per la Cambra de Comerç de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, va aplegar més de 400 persones, un èxit de participació que situa Catalunya al centre del debat sobre aquesta nova filosofia que s’obre pas al sector aeroespacial. Més d’una vintena de membres de la comunitat DCA-NewSpace van participar al dinar de networking, amb invitació prèvia, que es va celebrar el 19 d’octubre en el marc del congrés.

Les dues jornades en què es va desenvolupar el congrés van servir, per una banda, per compartir coneixements i experiències entre els participants sobre l’actualitat, les tendències i els reptes de la nova economia de l’espai. En concret, l’acte va comptar amb 15 ponències i debats amb 42 participants nacionals i internacionals provinents d’empreses, universitats, institucions i centres d’investigació. També van intervernir-hi la presidenta de la Cambra de Comerç de Barcelona, Mònica Roca i Aparici, i el director general d’innovació i economia digital de la Generalitat de Catalunya, Daniel Marco.

Amb la voluntat de facilitar el contacte i les relacions comercials, el New Space Economy Congress també va acollir també diferents espais de networking B2B/B2Student i entre empreses del sector amb inversors i estudiants amb més de 50 entrevistes. Finalment, La Llotja de Mar va disposar d’un espai amb gairebé una quinzena d’empreses expositores.

La nova economia de l’espai

La nova economia de l’espai és una indústria en plena eclosió a escala internacional immersa en reptes com l’arribada de nous actors, la canalització del talent i la innovació, i la cerca de finançament. Durant el congrés es van tractar en diferents taules rodones aquests i molts més temes, com l’aplicació de les dades obtingudes de l’observació de la Terra per al desenvolupament de productes i serveis relacionats amb la sostenibilitat, la mobilitat i les Smart Cities.

Entre els ponents internacionals destacats que van protagnonitzar les conferències de l’acte es trobaven el  Program Manager del segment Copernicus Space de l’ESA, Guido Levrini, el professor de l’International Space University, Walter Peeters, i Jordi Puig-Suari, reconegut pare de Cubesats i professor de la California Polytechnic State University.

Paral·lelament, l’esdeveniment va servir per reivindicar el potencial de Catalunya en el terreny aeroespacial i s’han exposat algunes de les principals accions de l’Estratègia New Space de Catalunya, com per exemple, el llançament dels nanosatèl·lits Enxaneta i Menut,  l’Oficina Catalana de l’Espai i la reactivació de la incubadora ESA BIC Barcelona.

La celebració d’aquest congrés suposa un pas endavant respecte de les jornades New Space celebrades a la Llotja de Mar els anys 2020 i 2021 i ha estat possible gràcies al suport de la Digital Catalonia Alliance (DCA) i GTD, així com la col·laboració de l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya (IEEC)l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC)i2Cat, la Fundació KIMbcn, Women in Aerospace Europe (WIA-E) i la International Space University (ISU).

Amplia la informació aquí.

Compartir en: