skip to Main Content

La jornada de diàleg amb el sector de la ciberseguretat reuneix cinquanta assistents

Ciberseguretat
Jornada diàleg CIber

Fins al 14 d’octubre les empreses poden proposar projectes en ciberseguretat per presentar-se al programa RETECH

El passat divendres 23 de setembre cinquanta persones van assistir a “La jornada de diàleg amb el sector de la ciberseguretat”, organitzada per la DCA-Ciberseguretat amb la col·laboració de l’Agència Catalana de Ciberseguretat (ACC).

Dins del marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, s’ha convidat les comunitats autònomes a participar en la convocatòria pública per enviar una proposta al programa RETECH (Redes Territoriales de Especialización Tecnológica), que articularà diversos projectes regionals orientats a la transformació i especialització digital. Durant la jornada, el director del Centre d’Innovació i Competència en Ciberseguretat (CIC4Cyber), Tomàs Roy, va donar a conèixer la iniciativa i va convidar a les organitzacions a fer aportacions a la proposta que presentarà l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya.

L’ACC, juntament amb la Comunitat Valenciana i la Xunta de Galícia formaran un dels nodes RETECH, dotats de 530 milions d’euros, dels quals 80 milions d’euros aniran destinats a projectes de ciberseguretat.  Les empreses poden presentar les seves propostes abans del 14 d’octubre.

Informació clau:

  • Terminis per presentar la proposta a l’ACC: 14 d’octubre
  • Temps d’execució: 2023 – 2026
  • Pressupost (ciberseguretat): 80 milions d’euros
  • Entitat estatal, gestora dels fons RETECH: INCIBE
  • Contacte Agència de Ciberseguretat de Catalunya: Pepa Sedó ([email protected])

El cap de l’Àrea de Governança i Estratègia de Ciberseguretat, Ignacio Pérez, també va avaluar l’Estratègia de Ciberseguretat de la Generalitat 2019-2022, centrada a promoure un servei públic de ciberseguretat, una cultura de la ciberseguretat, una administració cibersegura i la innovació, talent i activitat econòmica de la ciberseguretat. Posteriorment, es va convidar les empreses a fer aportacions que enriqueixin l’Estratègia per al període 2023-2030, així com a participar per al fons RETECH.

Compartir en: