skip to Main Content

La DCA recull més d’una vintena de solucions tecnològiques per donar resposta als reptes del sector agropecuari

DCA

La jornada ha comptat amb la participació de 12 empreses membres de l’aliança

La Digital Catalonia Alliance (DCA) han celebrat aquest dijous 7 de juliol, un matchmaking en línia amb l’objectiu de connectar el sector tecnològic a les necessitats de les empreses demandants del sector agropecuari. Aquesta edició ha comptat amb la participació d’una total de 12 empreses membres de l’aliança, que han presentat 22 solucions basades en tecnologies digitals avançades.

Les empreses de la demanda han presentat un total de 7 reptes vinculats a la millora dels seus serveis, especialment pel que fa a la descarbonització de l’activitat agrícola, mesurar el grau de maduració de la fruita, identificar plagues i malalties que poden afectar els cultius, aprofitar els subproductes de la fruita o bé recuperar les zones vulnerables dels paisatges de Catalunya, entre d’altres.

La DCA qualifica el sector agropecuari d’estratègic pel que fa al desenvolupament i implantació de les tecnologies digitals avançades, especialment de la IoT, els drons i la IA. El potencial d’aquestes tecnologies, juntament amb la de NewSpace, Ciberseguretat i Blockchain, permet oferir resposta a les necessitats d’agricultors i ramaders, com ara la millora de l’eficiència de les tasques al camp, l’administració de productes fitosanitaris, la supervisió del bon estat del bestiar i dels conreus, l’optimització dels sistemes de reg i l’obtenció d’informació de valor mitjançant sensors de control i predicció.

Compartir en: