skip to Main Content

El 5G, la IA i una fundació per promoure la innovació, les línies de treball prioritàries del Port de Barcelona

IA

El 1r Cafè&IA convida Ruth Pablo, cap de Transformació Digital del Port de Barcelona, per conversar sobre la IA com a palanca de transformació digital

Apostar pel 5G, la Intel·ligència Artificial (IA) i una Fundació per impulsar la innovació en l’àmbit portuari són les apostes en les línies de treball prioritàries del Port de Barcelona que Ruth Pablo, cap de Transformació Digital del Port de Barcelona, va destacar en la 1a edició del Cafè&IA. La sessió, celebrada el passat 5 de juliol, tenia per objectiu debatre sobre el paper de la IA com a palanca de transformació digital en un format conversa amb professionals experts del sector.

Durant la sessió Ruth Pablo va compartir diferents casos d’ús en els quals la implementació de la IA pot contribuir a tenir informació de qualitat en temps real, sense ser intrusius, per donar traçabilitat i automatitzar processos, així com fer predir accions. Entre els casos d’ús més destacats, Ruth Pablo va mencionar la geolocalització d’embarcacions dins del mar, per saber on estan posicionats els vaixells en temps real i millorar en les maniobres; l’optimització de les línies d’atracada, per saber on comença i acaba un vaixell i saber i optimitzar l’espai; o la lectura en temps real del contingut dels vagons i contenidors dels trens que surten de i arriben al port, per optimitzar l’operativa de gestió.
Sobre les possibilitats de col·laboració amb grans companyies, pimes i start-ups, Ruth Pablo va remarcar que és necessari treballar amb cadascuna de les tipologies i fins i tot establir sinergies entre els diferents tipus col·laboracions. Per una banda, treballar amb pimes i start-ups els aporta agilitat, molt de coneixement especialitzat i adaptabilitat; per l’altra, treballar amb grans empreses és clau per escalar serveis, ja que compten amb més múscul financer, d’estructura i de servei.

El Cafè&IA és una iniciativa organitzada per la comunitat d’IA de la Digital Catalonia Alliance (DCA) que té per objectiu acostar les empreses a la realitat de diferents sectors, especialment aquells ens els quals s’està implementant la IA, a través de converses disteses amb convidats rellevants de l’ecosistema.

Compartir en: