skip to Main Content

Quatre membres de la DCA, finalistes en la 10a edició de l”SmartCatalonia Challenge’, centrada en els Mossos d’Esquadra

DCA

Van arribar a la final les solucions innovadores de Prenomics, Centre de Visió per Computador, Omnios Cognitive Solutions S.L., Deep Solutions Software S.L.

Quatre de les deu solucions innovadores basades en tecnologies digitals avançades seleccionades a la fase final de la 10 edició del  “SmartCatalonia Challenge”  han estat desenvolupades per membres de la Digital Catalonia Alliance (DCA): Prenomics, Centre de Visió per Computador, Omnios Cognitive Solutions S.L., Deep Solutions Software S.L.. La final es va celebrar el passat 21 de juny en un acte, en format híbrid, celebrat al Districte Administratiu de la Generalitat de Catalunya. Aquesta edició del concurs s’ha centrat en la transformació digital de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra (PG-ME) per millorar aspectes com els sistemes d’informació, la gestió de mobilitzacions, la predicció d’accidents i l’atenció a la ciutadania. Es poden consultar les propostes guanyadores i les claus de la jornada aquí.

Les solucions proposades per membres de la DCA que van arribar a la final són:

  • Prenomics: implementació personalitzada d’Intelek, plataforma integral d’analítica que permet desenvolupar solucions analítiques sofisticades d’extrem a extrem de forma viable i accessible.
  • Centre de Visió per Computador: nova tecnologia basada en l’aprenentatge autosupervisat que proporciona una alternativa a la recollida de grans conjunts de dades etiquetats a mà. Amb el seu enfocament poden trobar una multitud que compta per a una anotació de punt de vista determinada amb només un centenar d’imatges.
  • Omnios Cognitive Solutions S.L: plataforma que permet tenir una visió agregada de forma automatitzada de totes les denúncies relacionades amb delictes tipificats com a robatoris a l’interior de les cases de Catalunya.
  • Deep Solutions Software S.L: sistema que va molt més enllà de la prova de concepte, ja que és un sistema d’analítica de vídeo i extracció d’informació en forma d’escenaris tridimensionals i coordenades sobre GIS

Finalment, el primer premi de la 1a edició se’l va endur la solució d’anàlisi de vídeo basada en IA de Bee The Data, que permet analitzar en temps real les imatges de vídeo generades per drons, helicòpters i altres fonts aèries durant operatius d’ordre públic i altres escenaris similars. Consulta tots els detalls de les tres propostes guanyadores aquí. Les tres propostes guanyadores  s’emporten premis en metàl·lic per un valor total de 20.000 euros (15.000, 3.000 i 2.000€, respectivament) i, en el cas de la primera, l’oportunitat de fer una prova pilot sobre el terreny amb la PG-ME.

Entrega de premis de la 10 edició de l’Smart Catalonia Challenge amb PG-ME.

Sobre  l’SmartCatalonia Challenge amb PG-ME

A la final van competir en directe les 10 empreses seleccionades com a finalistes d’entre les 43 propostes que es van presentar en aquesta edició. D’entre el total de propostes presentades, un 50% van ser proposades per membres de la DCA, l’aliança que agrupa organitzacions del territori català vinculades a les tecnologies de IoT, Drons, Ciberseguretat, Intel·ligència Artificial, NewSpace i Blockchain. L’edició d’enguany s’ha centrat en la transformació digital dels Mossos d’Esquadra per millorar i optimitzar alguns aspectes dels seus àmbits competencials. Per això, s’ha comptat amb la col·laboració de la PG-ME tant en la definició i plantejament dels 4 reptes susceptibles de ser resolts amb l’aplicació de solucions tecnològiques innovadores com en la selecció de les propostes finalistes i guanyadores.

L’SmartCatalonia Challenge és el concurs d’innovació oberta promogut per Polítiques Digitals en el marc de l’estratègia SmartCatalonia per incentivar les pimes i startups tecnològiques a crear solucions que donin resposta als reptes que plantegen municipis i entitats del país.

En la seva desena edició, dedicada a la transformació digital de la Policia de la Generalitat, les empreses participants han hagut de donar resposta a algun o alguns dels 4 reptes plantejats pels Mossos d’Esquadra:

  1. Tractament massiu de les dades policials. Per millorar el sistema actual de tractament de dades policials mitjançant una solució capaç d’aglutinar i tractar les dades de diferents fonts d’informació en línia.
  2. Millora de la gestió policial en dispositius d’ordre públic. Per optimitzar la gestió policial de l’ordre públic en manifestacions i grans mobilitzacions en qualsevol dels seus aspectes.
  3. Predicció de l’accidentalitat en les carreteres. Per incrementar la fiabilitat en la predicció de l’accidentalitat en les carreteres catalanes amb una solució tecnològica capaç de pronosticar quan es pot produir una col·lisió, causes que la poden provocar i vehicles que hi poden estar implicats.
  4. Millora del sistema d’atenció a la ciutadania mitjançant l’ús d’eines d’intel·ligència artificial. Per incrementar l’eficiència de la PG-ME en la seva tasca preventiva i reactiva amb una solució tecnològica que permeti recollir, integrar i processar dades d’interès per a la seguretat pública i avançar-se a les demandes socials.

Consulta aquí la nota de premsa publicada pel Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori. També es pot recuperar el vídeo de la jornada en el següent enllaç:

Vídeo de la final SmartCatalonia Challenge amb els Mossos d’Esquadra del passat 21 de juny.
Compartir en: