skip to Main Content

L’Aeroport de Lleida-Alguaire serà la base de proves de dos projectes per integrar l’operació de drons en entorns aeroportuaris

Drons

L’empresa pública de la Generalitat ha presentat dues noves iniciatives a la fira Expodrónica 2022, una de les més importants del sector a Europa

Aeroports de Catalunya ha presentat dos nous projectes que faran de l’Aeroport de Lleida-Alguaire base de proves per integrar l’operació de drons en entorns aeroportuaris. Ho ha fet en el marc d’Expodrónica 2022, una de les fires més importants d’Europa de drons i nova mobilitat aèria que s’està celebrant fins avui a Madrid. Aquestes dues noves iniciatives, que s’engegaran durant aquest any, responen a l’aposta d’Aeroports de Catalunya per la tecnologia i la innovació a l’aeroport de Lleida-Alguaire i per un sector, el relacionat amb els vehicles aeris no tripulats, que està en desenvolupament.

Una de les actuacions que s’han presentat correspon a un projecte europeu, SAMVA, en què l’empresa pública de la Generalitat participa conjuntament amb les companyies Ehang, Pildolabs, Thales Alenia Space, i Eliance i l’associació Airports Region Council. El projecte desenvoluparà una base de proves a l’aeroport de Lleida-Alguaire per a tecnologies de vol autònoms i gestió de l’espai aeri.

Així, aquest projecte consolida l’aeroport lleidatà com a plataforma innovadora per a mobilitat aèria urbana. L’empresa xinesa EHang hi farà proves amb el seu vehicle aeri EH216, que permetran explorar l’aplicació d’aquest tipus de vehicles en un entorn aeroportuari, tot contribuint a un espai aeri més integrat i sostenible i promovent encara més solucions de mobilitat aèria segures, autònomes i ecològiques.

D’altra banda, Aeroports de Catalunya i Inmarsat, una empresa britànica de telecomunicacions per satèl·lit, han signat un acord per a desenvolupar a l’aeroport de Lleida-Alguaire un centre de proves i demostració de tecnologies  d’avantguarda ATM (gestió del tràfic aeri) i UTM (gestió del tràfic sense tripulació).

Així, l’aeroport de Lleida esdevindrà un referent per a proves de l’espai aeri amb el desenvolupament de VELARIS, una aplicació vehicles aeris no tripulats, proveint-los de comunicacions segures per a volar més enllà de la línia de visió  i integrar-se amb les aeronaus dins l’espai aeri comercial.

Compartir en: