skip to Main Content

Participa a l’estand NewSpace Catalonia que la Generalitat portarà a l’International Astronautical Congress (IAC22) de París

NewSpace

La data límit de presentació de sol·licituds és el 16 de juny del 2022

Amb la col·laboració de l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya (IEEC) i de la Digital Catalonia Alliance (DCA), el Govern de la Generalitat obre a partir d’avui una convocatòria de selecció d’empreses o centres de recerca i innovació catalans de l’àmbit de l’espai que vulguin participar a l’estand ‘NewSpace Catalonia’ que es presentarà a  l’International Astronautical Congress 2022 (IAC22). La data límit de presentació de sol·licituds és el 16 de juny del 2022.

L’IAC22 se celebrarà del 18 al 22 de setembre al París Convention Center. L’IAC és el congrés espacial més important del món. Cada any, tots els actors d’aquesta indústria es reuneixen per oferir les novetats i innovacions sobre l’espai, establir contactes i possibles col·laboracions. Amb el lema ‘Space for @ll’, l’IAC22 vol reunir totes les comunitats espacials amb l’ecosistema d’empreses i start-ups, emprenedors, laboratoris, investigadors científics i fabricants que podrien participar en activitats o beneficiar-se’n.
En l’edició d’enguany, la Generalitat de Catalunya, amb el suport de l’IEEC, presentarà l’estand ‘NewSpace Catalonia’, de 108m2, un espai per donar a conèixer les activitats empresarials, establir contactes i promoure col·laboracions d’abast internacional. L’estand pretén mostrar el potencial d’interacció entre el sector espacial i el digital, ambdós estratègics per l’eclosió de la nova economia de l’espai.

L’estand NewSpace Catalonia és una iniciativa emmarcada dins l’Estratègia NewSpace de Catalunya, impulsada pel Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori, en col·laboració amb l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya (IEEC), la Fundació I2CAT, l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) i la Cambra de Comerç de Barcelona. Aquesta col·laboració busca projectar al món les capacitats industrials, d’innovació, i de generació de talent presents a l’ecosistema català. Les empreses i entitats que s’allotgin a l’estand gaudiran de les diferents activitats de difusió i internacionalització que es duguin a terme, així com d’acompanyament i suport per part dels membres impulsors de l’estratègia. 

Què inclou la participació?

 • Àrea reservada a l’estand NewSpace Catalonia de la Generalitat.
 • Promoció a través de diferents canals de comunicació (web, premsa, etc.).
 • 2 entrades al congrés (‘Exhibition booth staff badges’)
 • Inclusió al catàleg oficial online d’empreses de l’lAC2022.
 • Participació en els diferents actes organitzats per la Generalitat de Catalunya en el marc de l’IAC22.

El cost per cada empresa que vulgui tenir un espai a l’estand és de 500€. L’empresa ha d’assumir, a més, tots els costos associats al desplaçament, transport i instal·lació de contingut al seu espai

Requisits obligatoris

Per participar en el procés de selecció cal:

 • Enviar un correu electrònic amb les vostres dades de contacte a [email protected] abans del 16 de juny de 2022 (23:59 h), tot indicant a l’assumpte “IAC22: Espai a l’estand NewSpace Catalonia”.
 • Documentació que cal adjuntar en el correu electrònic:
  • Breu descripció en anglès (màxim 100 paraules) i en català. Aquesta serà la descripció que es farà servir per al catàleg IAC22, així com en les accions de difusió i comunicació que considerin oportunes les entitats impulsores de l’estratègia NewSpace de Catalunya. El vostre consentiment es considera implícit. És important que el text sigui ENTENEDOR i DESCRIPTIU.
  • Adjuntar un fitxer en format PowerPoint amb una presentació corporativa de l’empresa en anglès. Màxim 15 diapositives.
  • Adjuntar un fitxer amb el logotip que desitgeu que surti en el catàleg (en format “traçat” o alta resolució: Freehand, Illustrator, etc.). Aquest serà el logotip que es farà servir en la senyalització de la vostra empresa a l’estand NewSpace Catalonia de la Generalitat.
  • El Powerpoint i el logo s’hauran d’enviar a través d’alguna web de transferència de fitxers, per exemple: Dropbox, WeTransfer, etc.
 • Abans del 23 de juny de 2022 l’empresa rebrà confirmació de si ha estat seleccionada.

Criteris de selecció

Ser una empresa o centre de recerca i innovació català que treballa en el segment de negoci de l’àmbit espacial. El comitè de selecció tindrà en compte:

 • El nivell d’innovació i originalitat dels productes, serveis o aplicacions de la vostra empresa o centre.
 • Les possibilitats d’internacionalització.
 • El grau de maduresa o d’implementació en el mercat dels vostres productes, serveis o aplicacions.

Per ampliar aquesta informació, es pot contactar directament amb [email protected].

Dates clau

 • 16 de juny de 2022: límit de presentació de candidatures.
 • Abans del 23 de juny de 2022: notificació de les empreses seleccionades per part de la Generalitat de Catalunya.
 • Del 18 al 22 de setembre de 2022: celebració del International Astronautical Congress 2022 (a París).
Compartir en: