skip to Main Content

La DCA organitza per primera vegada activitats en el marc dels congressos IOTSWC i BCN Cybersecurity Congress

DCA
Ciberseguretat

Les activitats, vinculades al sector de ciberseguretat, van reunir una setantena d’assistents

Àmplia assistència de membres de la DCA-Ciberseguretat a les activitats organitzades per la comunitat dins dels congressos IOTSWC i BCN Cybersecurity Congress, celebrats del 10 al 12 de maig a Fira de Barcelona. Les activitats es van organitzar el passat dimecres 11 de maig juntament amb l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya.

Al migida, una setantena de membres van reunir-se a l’espai Garden per a la primera trobada de la DCA-Ciberseguretat, un espai de networking amb aperitiu exclusiu per la comunitat, patrocinat per l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya.

A la tarda, es va celebrar una taula rodona de talent en ciberseguretat (DCA): generació, captació i retenció de talent de Ciberseguretat. Tomàs Moré, responsable de Formació i Conscienciació a l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya, va destacar que des de l’agència el principal objectiu és “proveir de Catalunya d’un país cibersegur”. Per aconseguir-ho, Moré va enumerar el servei públic de ciberseguretat, l’administració cibersegura, una cultura de ciberseguretat i la innovació, el talent i activitat econòmica de la ciberseguretat com a aspectes clau. Lluís Vera,  CEO d’Ackcent, Rosa Ortuño, membre junta d’ISACA, CEO d’OptimumTIC i Presidenta CATEI i Cristina Serrano, Human Resources Manager a Build38, van aprofundir en les claus de la captació i retenció de talent. Els tres van coincidir en la importància de la cultura de l’organització, el projecte i l’equip, així com la importància d’incrementar no només la presència de dones, sinó de dones que siguin referents en el sector. Posteriorment, es van organitzar dos Workshops sobre oportunitats del 5G en ciberseguretat, de la mà de la Fundació i2CAT i l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya i sobre el Kit Digital, de la mà d’Acelera PIME.

Tomàs Roy, director de l’Àrea Centre d’Innovació i Competència en Ciberseguretat a l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya, i Shuaib Siddiqui, cybersecurity research lead a la Fundació i2CAT, en el Workshop: Oportunitats del 5G en ciberseguretat.

A part de les activitats organitzades per la DCA-Ciberseguretat, des de la DCA es va convidar els membres a participar en els Tech Tours, organitzats per ACCIÓ, per conèixer empreses catalanes empreses catalanes del sector IoT que participaven enguany al congrés IOTSWC.

Assistents d’un dels Tech Tours organitzats per ACCIÓ, amb l’assistència de membres de la DCA.
Compartir en: