skip to Main Content

El Ministeri d’Educació i Formació Professional crea un nou curs d’especialització en construcció i manteniment de drons

Drons

Els cursos d’especialització complementen la formació dels qui disposen d’un títol de FP i es volen especialitzar en sectors emergents amb una alta ocupabilitat

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts, 24 de maig, la proposta del Ministeri d’Educació i Formació Professional per a la creació d’un nou curs d’especialització d’aeronaus pilotades de forma remota. Fins ara, el Govern havia posat en marxa 19 cursos d’especialització i 10 títols nous dins del Pla de Modernització de la Formació Professional que està desenvolupant des del 2020.

Aquest curs de Formació Professional de grau superior i 500 hores de durada, prepara per a la construcció i manteniment d’aeronaus pilotades de forma remota, seguint les característiques de disseny i adaptació al sector on es presten aquests serveis.

La formació aprovada està destinada a persones que ja tenen una titulació superior en Formació Professional i que aposten per una major especialització. Està orientada a perfils laborals relacionats amb la programació de la producció en fabricació mecànica, desenvolupament de projectes en instal·lacions tèrmiques i de fluids, automoció, administració de sistemes informàtics en xarxa, disseny de fabricació mecànica o energies renovables, entre d’altres.

El disseny d‟aquest nou curs d‟especialització respon a la necessitat de comptar amb perfils professionals altament qualificats en aquesta tecnologia dins del sector emergent de l’aeronàutica. Aquest perfil és exportable a altres àrees, com ara l’agricultura de precisió, la construcció o el manteniment d’infraestructures. Cal destacar que, en tots ells, la utilització d’aeronaus no tripulades o drons ha facilitat l’exercici de determinades funcions, permetent la millora de la productivitat i minimitzant costos.

Altres cursos d´especialització nous aprovats són:

 • Cultius Cel·lulars
 • Fabricació Intel·ligent
 • Ciberseguretat en entorns de tecnologies de l’operació
 • Ciberseguretat en entorns de tecnologies de la informació
 • Digitalització de manteniment industrial
 • Videojocs i realitat virtual
 • Implementació de xarxes 5G
 • Intel·ligència artificial i Big Data
 • Manteniment de vehicles híbrids i elèctrics
 • Materials compostos a la indústria aeroespacial
 • Manteniment i seguretat en sistemes de vehicles híbrids i elèctrics
 • Instal·lació i manteniment de Sistemes Connectats a Internet
 • Aeronaus pilotades de forma remunta–Drons
Compartir en: