skip to Main Content

Obertes les primeres convocatòries SESAR 3 JU per a una gestió del trànsit aeri més intel·ligent i sostenible

DCA

El termini per presentar sol·licituds finalitza el 13 d’octubre del 2022

Un total de 194,75 milions d’euros són els que es destinen a les dues primeres convocatòries SESAR 3 JU per potenciar una gestió del trànsit aeri més intel·ligent i sostenible.  Les dues convocatòries aborden recerca exploratòria, projectes industrials i activitats per accelerar solucions innovadores en el marc del seu programa de recerca i innovació Digital European Sky. El termini per presentar sol·licituds finalitza el 13 d’octubre del 2022.

Pel que fa a la convocatòria de recerca exploratòria (HORIZON-SESAR-2022-DES-ER-01), té com a objectiu fomentar idees noves i innovadores per transformar la gestió del trànsit aeri a Europa, així com fomentar l’intercanvi coordinat de coneixements i estimular la futura mà d’obra qualificada en ATM. Es compon de tres àrees de treball: ciència fonamental i divulgació, recerca orientada a aplicacions i xarxa de transferència de coneixement.

Pel que fa a la convocatòria d’investigació industrial (HORIZON-SESAR-2022-DES-IR-01) està formada per sis àrees de treball, que aborden la planificació mestra i la gestió del rendiment de l’ATM, la reducció d’emissions, l’automatització, la gestió de l’espai aeri del domini, la intel·ligència artificial, entre d’altres. També es busquen activitats noves per accelerar la innovació i l’adopció de solucions que aborden l’espai U (integració de drons, mobilitat aèria urbana, multimodalitat i acord verd de l’aviació).

Més informació sobre el programa aquí. Les dues convocatòries poden ser d’interès per a totes les comunitats de la DCA, amb especial atenció a les comunitats de Drons, Ciberseguretat, Intel·ligència Artificial i NewSpace.

Compartir en: