skip to Main Content

Blockchain i metaversos, els temes centrals de la 2a edició de la fira BxCat

Blockchain

En el marc de la Fira es presentarà la nova comunitat de blockchain de la DCA

La fira BxCat (Blockchain per Catalunya) torna els propers 4 i 5 de maig a Girona, després de l’èxit de participació en la seva primera edició el passat mes de setembre. L’esdeveniment té l’objectiu d’acostar la blockchain i les tecnologies descentralitzades a la societat catalana i el seu teixit empresarial, per tal de promoure’n l’adopció i esdevenir un país capdavanter, pioner i innovador. En el marc de la Fira es presentarà la comunitat de blockchain de la Digital Catalonia Alliance (DCA-Blockchain), impulsada conjuntament pel Govern i el CBCat per agrupar i donar suport a les startups i empreses d’aquest sector emergent.

El director general d’Innovació i Economia Digital de la Generalitat de Catalunya, Daniel Marco, ha afirmat que “el BxCat és l’espai idoni per connectar l’ecosistema blockchain català amb empreses i institucions de tots els sectors del país i conèixer de primera mà l’impacte que aquesta tecnologia tindrà en la nostra economia i societat”

El tema central d’enguany seran els metaversos, al qual es dedicaran totes les ponències i taules rodones de la primera jornada, el dimecres 4 de maig, per tractar temes com la creació de valor al metavers, la governança d’aquests nous mons, o la realitat virtual, entre d’altres. “La tecnologia blockchain, així com els metaversos, tindran cada vegada més presència en les nostres vides,” ha declarat Quirze Salomó, CEO del CBCat. “El BxCat té la intenció de ser una porta d’entrada a aquesta tecnologia per a les empreses catalanes, que encara no l’han adoptat, però que volen saber com poden fer-ho, i millorar també la seva productivitat”.

La fira està organitzada per Fira de Girona i el CBCat (Centre Blockchain de Catalunya), de la Cambra de Comerç de Barcelona, amb el suport del Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori, i participada per l’Ajuntament i la Diputació de Girona. Es tracta d’un esdeveniment no només dirigit a perfils vinculats a la informàtica o l’enginyeria, sinó a tots els perfils professionals interessats a formar-se i a conèixer aquestes tecnologies. En total, els assistents podran gaudir d’una trentena d’intervencions i experiència, i visitar entorn de vint empreses expositores.

Compartir en: