skip to Main Content

Un centenar de persones assisteixen a l’acte de presentació de la nova comunitat de Ciberseguretat de la DCA

Ciberseguretat

La jornada també va poder-se seguir en format virtual, amb més de 120 inscrits

L’acte de presentació de la nova comunitat de Ciberseguretat de la Digital Catalonia Alliance (DCA), celebrada el passat dimecres 16 de març, va reunir un centenar de convidats a l’Auditori del campus de Poblenou de la Universitat Pompeu Fabra (UPF). La jornada també es va poder seguir en directe en format virtual i va comptar amb un total de 124 inscrits.

Oriol Torruella, director de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya, va encapçalar la benvinguda institucional. Torruella va destacar la necessitat de protegir les noves vides digitals dels ciutadans i ciutadanes, els actius i els negocis digitals que han emergit en els últims anys. “Un dels principals reptes, també per a la nova comunitat de la DCA, és preveure l’evolució del sector per ser capaç d’anticipar-nos a possibles problemes i desafiaments”, va afegir Torruella. Joana Barbany, directora general de Societat Digital a la Generalitat de Catalunya, va remarcar el paper de la DCA en el repte i la necessitat de fer el sector tecnològic, i en concret el de la ciberseguretat, un espai més igualitari i plural. En aquest sentit, Barbany va destacar que els quatre eixos prioritaris a treballar són fer les TIC atractives per al talent femení del futur, augmentar els referents tecnològics femenins, formar digitalment a tothom i promoure una participació plena i efectiva de les dones en llocs de presa de decisions són els quatre eixos que va destacar Barbany. Tomàs Roy, director del Centre d’Innovació i Competència en Ciberseguretat (CIC4Cyber), va destacar el rol del CIC4Cyber per cohesionar l’ecosistema de ciberseguretat i fomentar la innovació per donar resposta als reptes del sector. “El repte que ens proposem, i que la DCA ens ajudarà a afrontar, és poder participar activament i tenir un impacte en l’evolució del sector”, va assenyalar Roy.

La comunitat de Ciberseguretat, emmarcada dins de l’aliança de la DCA

Rosa Paradell, directora de Desenvolupament de Negocis d’Innovació a la Fundació i2CAT, va indicar que la DCA és la iniciativa que dona aquest marc col·laboratiu a la comunitat de Ciberseguretat.  “La DCA és un paraigua que aglutina diferents tecnologies i que vol aportar coneixement i guiar els sectors econòmics digitals a Catalunya per ajudar a consolidar-los, va remarcar Paradell. Xavier Galceran, responsable de la Comunitat de Ciberseguretat de la DCA a la Fundació i2CAT, va aprofundir en els detalls de la comunitat de Cibersegureta i va elogiar el fet que la Comunitat compti ja amb quarante membres, fet que “és un clar indicador de les ganes del sector de tirar-ho endavant”. Durant la jornada es van presentar els quatre grups de treball que ja estan en marxa i que volen: el grup de de treball en Internacionalització, a càrrec de Meritxell Pineda, CEO a l’empresa Outlier Consulting i Lluís Vera, CEO a l’empresa Ackcent; el grup de treball en Start-ups i Inversió, a càrrec de Mónica Espinosa, cofundadora de l’empresa WERock Capital i Daniel Solís, CEO a l’empresa Blueliv; el grup de treball en Transformació Operativa, a càrrec d’Olga Forné, global CISO a l’empresa Mediapro Group i Genís Margarit, vocal i representant de Telecos.cat; i el grup de treball en Talent, a càrrec de la Dra. Helena Rifà, directora acadèmica del Màster Universitari de Ciberseguretat i Privacitat (MISTIC) a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i Manel Medina, coordinador del node de Ciberseguretat del DIH4CAT i catedràtic a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

L’acte es pot visualitzar de nou aquí:

Compartir en: