skip to Main Content

Els membres de la DCA-Drons es reuneixen per tractar les oportunitats del sector en l’àmbit de la mobilitat aèria urbana

Drons

Durant la jornada anual de la comunitat també s’han presentat projectes d’èxit desenvolupats durant el 2021

La comunitat de Drons de la Digital Catalonia Alliance (DCA-Drons) va reunir els seus membres, novament en format virtual, per donar-los a conèixer les fites assolides durant l’any 2021 i els objectius de la comunitat pel 2022. La sessió també va comptar amb l’exposició de projectes d’èxit per part d’empreses de l’ecosistema dron català, així com la presentació d’oportunitats que pròximament s’obriran en l’àmbit de la mobilitat aèria urbana.

El director general d’Innovació i Economia Digital de la Generalitat de Catalunya, Daniel Marco, va donar la benvinguda als assistents destacant la visió col·laborativa de la DCA la qual, gràcies a la suma de sinergies amb altes tecnologies, permetrà enfortir el sector dron català. Marco també va realçar la tasca de la comunitat a l’hora de digitalitzar la seva activitat per continuar oferint un servei de valor afegit. En aquest aspecte, l’any 2021 la DCA-Drons va oferir activitats de dinamització sectorial, cursos de formació per a diferents departaments de l’administració pública, seminaris de treball en el marc del projecte europeu Aerial Uptake, jornades tècniques i de finançament, així com la participació en esdeveniments com el BNEW a Barcelona, la Mobile Week a Mollerussa o l’Expodrónica a Madrid.

La gestora de la comunitat de la Fundació i2CAT, Cristina Ramos, va remarcar l’èxit de l’activitat de dinamització sectorial, en la qual es van celebrar cinc matchmakings de sectors estratègics per a l’ecosistema tecnològic com l’utilities, l’industrial i l’agroalimentari, amb un resultat de 119 participants i 142 solucions presentades per donar solució als 42 reptes recollits. Ramos també va presentar als assistents el programa d’activitats de la DCA-Drons pel 2022, detallant que la comunitat inicia l’any 2022 amb 128 membres, dels quals 99 són empreses i 29 són entitats i agents col·laboradors.

Enguany, la temàtica central de la jornada anual ha estat la mobilitat aèria urbana. Des de l’EIT Urban Mobility, una iniciativa europea que fomenta la transformació de les ciutats per fer-les més sostenibles i accessibles. L’organització, presentada per l’Engagement and Communications Manager, Marta Álvarez, acull dos programes vinculats a la mobilitat aèria urbana: l’Special Interest Group (SIG) i el programa específic d’acceleració de startups Urban Air Mobility. Els membres de la comunitat van poder conèixer en detall ambdues convocatòries i plantejar preguntes concretes.

La vuitena edició de la jornada anual també va comptar amb la veu de membres de la DCA-Drons que durant el 2021 han desenvolupat iniciatives d’èxit. Va ser el cas de CATUAV, que va presentar els projectes que s’estan duent a terme al Barcelona Drone Center; Geonumerics i el projecte europeu Reality, que promou l’ús d’EGNOS en operacions segures amb drons; SEAT i Eurecat, que van presentar conjuntament el seu cas d’èxit, que té l’objectiu d’incorporar els UAS en la cadena de producció de les fàbriques de forma segura i, finalment, des del grup de recerca Icarus de la UPC, es va donar a conèixer el projecte de l’àmbit del USpace, Corus-Xuam, que té per finalitat integrar els drons en l’espai aeri de forma eficient i en harmonia amb la resta d’elements.

Compartir en: