skip to Main Content

La DCA-IoT celebra la jornada anual posant èmfasi en els reptes i oportunitats de la IoT en el context de la Covid-19

IoT

Durant la sessió s’ha valorat positivament el procés de digitalització de l’activitat de l’aliança, que ha permès reforçar l’aposta de valor pels membres

La comunitat d’Internet de les Coses de la Digital Catalonia Alliance (DCA-IoT) ha celebrat aquest dimarts la seva jornada anual, en la qual s’ha fet balanç de l’activitat realitzada durant el 2021 i s’han presentat les línies d’actuació per aquest any. La comunitat inicia una nova etapa amb la recent integració a la Digital Catalonia Alliance, un avenç que tal com va destacar el director general d’Innovació i Economia Digital de la Generalitat de Catalunya, Daniel Marco, “la DCA-IoT suposa la punta de llança en les activitats de la DCA i, alhora, esdevé un referent per a la resta de noves comunitats que integren l’aliança”.

La sessió, celebrada en format virtual, va comptar amb una ponència inspiracional a càrrec de la directora de vendes de l’empresa Sigfox i experta en comunicacions IoT, Belén Arranz, qui va parlar sobre la situació que afronta actualment la IoT en el marc de la Covid-19. Arranz també va identificar oportunitats i casos d’èxit en aquest context, com ara la sol·licitud d’atenció mèdica en hospitals de campanya, el monitoratge de la temperatura de les neveres amb vacunes o el control de l’ocupació de persones a les oficines en temps real.

La jornada anual també va comptar amb la participació de tres membres de la comunitat: Noèlia Asensi, d’Apparatum; Ramir de Porrata-Doria, de Keonn i Pau Feliu, de Maccion que, en format de taula rodona virtual, van explicar als assistents l’experiència de la seva participació en activitats organitzades per la Digital Catalonia Alliance. Els tres membres van coincidir en destacar els brokerage events com una iniciativa de referència per transformar les idees en oportunitats reals de negoci.

Finalment, el gestor de la DCA-IoT de la Fundació i2CAT, Jordi Daura, va exposar el balanç de l’any de la comunitat, tot destacant l’esforç que s’ha fet per adaptar-se a les noves necessitats sorgides de la crisi de la Covid-19. En aquest sentit, enguany s’ha treballat per digitalitzar tota l’activitat per continuar oferint oportunitats de valor als 161 membres actuals. Durant el 2021 es van celebrar 5 brokerage events amb els sectors de les utilities, l’industrial, l’agroalimentari i també amb la participació del CENFIM i centres de recerca catalans amb l’objectiu de generar oportunitats de col·laboració. El resultat ha estat l’obtenció de 142 solucions als 42 reptes recollits i un total de 119 participants.

Daura va poder exposar a la cinquantena d’assistents connectats a la jornada el pla d’activitats de la comunitat pel 2022, així com els serveis que ofereix la DCA en la modalitat Prèmium, una aposta amb la qual la DCA-IoT evoluciona per sumar esforços i generar oportunitats de negoci amb la resta de comunitats de l’aliança: DCA-Drons, DCA-NewSpace, DCA-IA i DCA-Ciberseguretat.

Compartir en: