skip to Main Content

Catalonia Smart Drones organitza una jornada tècnica dedicada al procés de certificació d’aeronaus estipulat per la Unió Europea

Drons

La sessió va comptar amb la participació d’Alter Technology, experts en proves de components i equips d’EEE per a l’espai i altres mercats tecnològics

Catalonia Smart Drones, amb el suport del Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat de Catalunya i la Fundació i2CAT, va realitzar una sessió virtual sobre el procés de certificació de drons segons la nova normativa europea. La jornada va comptar amb la ponència de Jose Augusto Montero, UAS Project Manager de l’empresa Alter Technology TÜV Nord, qui va exposar amb detall el sistema de marcatges per categoria operacional i el seu impacte en l’ús de la metodologia SORA.

A partir del 2023, tots els drons hauran de disposar d’un marcatge estipulat per la Comissió Europea. És a dir, una etiqueta de classe i una etiqueta de potència sonora per tal de complir amb els requeriments associats a les tres categories operacionals. En una fase inicial, aquesta certificació d’aeronaus es proposa a vehicles i sistemes relacionats (a terra i a bord), sota la categoria oberta, segons la categorització operativa oficial. Tot i això, aquest abast s’ampliarà també a la categoria específica i certificada. Segons l’article 14 de la nova normativa europea,  el marcatge de la CE i preferiblement també l’etiqueta d’identificació de la classe del dron, s’han de col·locar a l’aeronau de forma visible i llegible, sempre que sigui possible.

 La jornada també va comptar amb la presentació institucional del gestor de Catalonia Smart Drones per la Generalitat de Catalunya, Jaume Sastre i la conducció de la sessió per part de la gestora de la comunitat de la Fundació i2CAT, Cristina Ramos. Al final de l’acte, els assistents van poder formular els seus dubtes i qüestions en un torn obert de preguntes per tractar casuístiques més concretes.

Compartir en: