skip to Main Content

El brokerage event de la IoT Catalan Alliance i Catalonia Smart Drones aplega 39 solucions per innovar el sector industrial

IoT

La jornada ha comptat amb la participació de 16 empreses, que han exposat les seves solucions tecnològiques als 12 reptes plantejats

Les comunitats IoT Catalan Alliance i Catalonia Smart Drones, amb el suport del Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat de Catalunya i la Fundació i2CAT, han organitzat una nova edició del brokerage event del sector industrial. L’objectiu de la dinàmica, realitzada en format virtual, ha estat el de connectar el sector tecnològic a les necessitats de les empreses demandants del sector industrial.

El brokerage event ha comptat amb la participació de 16 empreses membres de les comunitats, que han presentat un total de 39 solucions basades en IoT i drons per donar resposta als 12 reptes plantejats per SEAT, SGS, Concentrol, Grup CELSA i Grup Alsina.

La IoT Catalan Alliance i Catalonia Smart Drones han qualificat el sector industrial d’estratègic pel que fa al desenvolupament i implantació de la Internet de les Coses i els drons. El potencial d’aquestes tecnologies permet oferir resposta a necessitats del sector, com ara la categorització i identificació d’elements, la millora de l’optimització dels recursos, el reforç en els sistemes d’alerta envers situacions de risc per als operaris, el monitoratge de vehicles a partir de la captació de dades de posició o bé la sensòrica  traçabilitat d’infraestructures.

A partir de l’aplicació d’aquestes noves tecnologies al dia a dia del sector industrial sorgeixen noves maneres de gestionar les plantes de producció i la prestació de serveis. La indústria 4.0 aporta un nou paradigma en el qual la digitalització permet una producció més eficient, optimitzant recursos i reduint costos operacionals, millorant al mateix temps la seguretat i l’eficiència dels treballadors, generant la possibilitat de crear nous serveis i negocis.

Compartir en: