skip to Main Content

La 9a fira aeronàutica Lleida Air Challenge assoleix un increment del 30% de visitants, arribant a les 5.500 persones

Drones
NewSpace

L’esdeveniment ha comptat amb un centenar d’expositors, entre els quals hi havia membres de les comunitats DCA-Drons i DCA-NewSpace

La Fira Lleida Air Challenge, celebrada els dies 8 i 9 d’octubre a l’aeroport de Lleida-Alguaire, ha tancat les portes amb una afluència de 5.500 visitants, un 30% més que l’edició anterior. Durant els dos dies de la fira, a l’aeroport hi han arribat a les 120 aeronaus visitants i s’ha reforçat l’àmbit professional deñ sector amb un centenar d’expositors, destacant també l’increment d’empreses del sector dels drons, que han comptat amb un espai per a demostracions.

 La fira s’ha distribuït en tres espais: un de dedicat a l’activitat del New Space i noves tecnologies aeronàutiques i de l’espai; un segon, a l’àmbit de la formació; el tercer, a les empreses del sector aeronàutic. La fira ha inclòs per primera vegada la compravenda in situ d’aeronaus de segona mà, concretament de tres avionetes i un helicòpter.

Els visitants han pogut gaudir d’exhibicions de drons amb demostracions de les possibles aplicacions i tallers oberts al públic infantil. La Federació Aèria Catalana ha organitzat exhibicions de les diferents tipologies d’aviació esportiva amb autogirs, paramotors i aeromodels i amb avions històrics. Una de les novetats de cara al públic és que aquest any ha tingut ocasió d’experimentar el pilotatge d’una aeronau mitjançant dos simuladors de vol, un de vols comercials i un altre de competició. També s’hi ha exposat un helicòpter del cos dels Mossos d’Esquadra i un altre del d’Agents Rurals.

Entre les empreses expositores n’hi havia de membres de les comunitat de Drons de la Digital Catalonia Alliance, com Pirineos Drone, Paisatges Verticals Fotografia Aèria, LleidaDrone, Grupo Pegasus, Bird Eye Works, AldoraTech, Catalonia Drone Support, Drone OPS, Aerofor Enterprise, Área Dron, MARS Intelligence, ACEPDRON i Cosmic Research i Spain Rocketry, de la DCA-NewSpace. 

El president d’Aeroports de Catalunya, Daniel Albalate, s’ha mostrat “molt satisfet i agraït amb la molt bona acollida que ha tingut la fira aquest any i ha explicat que l’augment de visitants supera les expectatives que ens havíem fet”. Segons Albalate, tot això “confirma l’encert en el canvi de dates i ubicació a la zona industrial, que ha agradat molt al públic i als exhibidors i ha ajudat la circulació dins del recinte”.

El programa de la fira també ha inclòs onze jornades, bona part de les quals han girat al voltant de les diferents orientacions estratègiques de l’aeroport i les possibilitats laborals.

Compartir en: