skip to Main Content

S’organitza la jornada sobre oportunitats de la Intel·ligència Artificial integrada amb IoT-5G en el marc de l’estratègia CATALONIA.AI

IA

El dilluns 8 de novembre el Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat de Catalunya i la Fundació i2CAT van organitzar la jornada “Oportunitats de la Intel·ligència Artificial integrada amb IoT-5G”, una sessió en línia que es va retransmetre en obert pel canal de Youtube de Polítiques Digitals de la Generalitat.

La jornada es va centrar en el potencial de la Intel·ligència Artificial (IA) quan s’integra amb altres tecnologies, com l’Internet de les Coses (IoT) i el 5G, i es va dividir en dues ponències a càrrec d’Àngel Martín, membre de l’Estratègia IA a la Fundació i2CAT, i Jara Forcadell, membre de l’Estratègia Comunitats Tecnològiques a la Fundació i2CAT. En la primera part de la sessió Àngel Martín va introduir les tecnologies IoT, 5G, i IA; el concepte de AIoT, que fa referència a la combinació de les tecnologies IoT i IA; i el concepte de Intelligent Connectivity, que és la convergència de les tres tecnologies presentades i les oportunitats d’aplicació en diferents sectors, com el transport i la logística, l’àmbit sanitari o la seguretat. Jara Forcadell va aprofundir en l’aplicació de la Intelligent Connectivitu amb la presentació de projectes pilots que s’han dut a terme a diferents indrets del món i que posen a prova la convergència de les tecnologies IoT, 5G i IA.

La jornada s’emmarcava dins de l’Estratègia d’Intel·ligència Artificial de Catalunya (CATALONIA.AI), una iniciativa que impulsa el Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat de Catalunya  per fomentar l’adopció i l’ús de la intel·ligència artificial al nostre país entre empreses, centres de recerca i innovació, ciutadania, i la pròpia administració. Daniel Santanach, coordinador de CATALONIA.AI, va afirmar a la benvinguda institucional de la jornada que actualment Catalunya compta amb una massa crítica interessada en impulsar la intel·ligència artificial al territori. “Segons les últimes dades, a Catalunya hi ha al voltant d’unes 180 empreses que es dediquen  la Intel·ligència Artificial que generen uns 8.000 llocs de treball i facturen anul·lament uns 1.300 milions d’euros”, va afegir Daniel Santanach.

La sessió es pot visualitzar de nou aquí.

Compartir en: