

Jornada anual de la DCA-Drons
Presencial
La comunitat de Drons de la Digital Catalonia Alliance celebra la seva trobada anual el dimarts 10 de juny de 2025 a l’auditori de la Universitat Politècnica de Catalunya, situat a l’edifici Vèrtex del Campus Nord (Plaça d’Eusebi Güell, 6, 08034 Barcelona – Accés pel carrer de Dulcet).
Durant la jornada, es presentarà el balanç de l’activitat duta a terme per la comunitat i es podrà conèixer el procés de creació d’una finestreta única per als tràmits de drons, un projecte pioner a l’estat espanyol que facilitarà la relació entre empreses i administració pública i agilitzarà les gestions.
Com és habitual, la jornada comptarà amb un espai de networking per facilitar la coneixença i intercanvi entre els membres de la DCA assistents.
Amb la coorgantizació de la UPC-Barcelona Tech i Mossos d’Esquadra, la jornada s’amplia amb dues sessions de presentació del Reial Decret 517/2024 que regula l’ús de sistemes d’aeronaus no tripulades (UAS).
9.30 a 11.00 h – Jornada anual de la DCA-Drons
11.00 a 14.00 h – Presentació del Reial Decret 517/2024 – Operacions EASA
Acte obert de presentació del Nou Reial Decret 517/2024 obert a particulars, empreses, operadors de drons, administracions i cossos i forces de seguretat per tal de conèixer els canvis en la normativa i les seves implicacions per al sector dels drons.
Amb la participació de l’Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA), la jornada tècnica oferirà als assistents l’oportunitat de conèixer de primera mà els canvis en el règim jurídic per a la utilització civil de sistemes d’aeronaus no tripulades (UAS) i resoldre els seus dubtes sobre les normes i reglaments relacionats.
15. 00 a 18.30 h – Presentació del Reial Decret 517/2024 – Operacions No EASA
Sessió dirigida específicament a cossos i forces de seguretat i emergències i per a operadors d’UAS que duen a terme operacions No EASA a petició dels organismes anteriorment esmentats, i on l’Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA) presentarà en detall la part del nou reglament d’UAS aplicable a aquest tipus d’operacions i organismes.
La sessió comptarà també amb la participació d’experts de l’Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA) per tal d’abordar les principals novetats i dubtes sobre l’afectació del reglament en les operacions no EASA.
Aquesta part estarà reservada a personal dels cossos de seguretat i emergències i operadors UAS convidats per un cos o força de seguretat i emergències